Primarul Tiberiu Iacob Ridzi în inspecție pe șantierele de lucrări publice din Petroșani

Home Administrație Primarul Tiberiu Iacob Ridzi în inspecție pe șantierele de lucrări publice din Petroșani
Primarul Tiberiu Iacob Ridzi în inspecție pe șantierele de lucrări publice din Petroșani

Pentru primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, ziua de joi, 7 septembrie 2017 nu a fost una de… birou. Acesta a fost, pe parcursul întregii zile, în inspecție pe șantierele de pe raza municipiului Petroșani, în care se execută diverse lucrări edilitare.

Astfel, un prim obiectiv vizat de primarul Petroșaniului a fost cel al șantierului din Aeroport, acolo unde se află în fază avansată de execuție, o investiție derulată în parteneriat cu compania Apele Române, pentru lărgirea și consolidarea albiei pârâului Staicului. ”Este vorba despre o investiție foarte importantă care, din ceea ce putem constata din lucrările deja executate, va limita în mod substanțial pericolul inundațiilor în această zonă care, de-a lungul anilor, s-a dovedit a fi vulnerabilă, mai ales în perioadele cu precipitații semnificative”, spune primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Un alt obiectiv important pentru administrația locală de la Petroșani, demarat la începutul acestei luni este, în mod categoric, reabilitarea drumului de centură din Petroșani. Și aici, primarul Tiberiu Iacob Ridzi și echipa tehnică din cadrul Primăriei, care supraveghează modul în care sunt executate lucrările, au concluzionat că investiția se derulează conform graficului prognozat.

Tot pe DN66, la Petroșani a fost pus în aplicare, în aceste zile, proiectul anunțat de primarul Tiberiu Iacob Ridzi, cu privire la o mai bună semnalizare a trecerilor de pietoni, în mod special în zonele în care au avut loc numeroase accidente rutiere. Astfel, dincolo de retrasarea cu vopsea reflectorizantă a trecerilor de pietoni, se montează și un sistem de semnalizare modern, eficient inclusiv pe timp de noapte, constând în montarea în carosabil a unor semnalizatoare avertizoare. În plus, pe DN 66, trecerile de pietoni urmează să fie semnalizate și cu noi panouri indicatoare cu led, montate pe stâlpi special, cu bară transversală, astfel încât acestea să fie vizibile de participanții la trafic, atât ziua, cât și noaptea.

În fine, un ultim obiectiv aflat pe agenda activității de astăzi a primarului municipiului Petroșani a fost hala de la Piața Centrală, afectată major în urma viscolului și ploilor de la finele săptămânii trecute. Primarul Tiberiu Iacob Ridzi și-a dorit să vadă personal care este dimensiunea pagubelor produse aici de vremea rea, mai ales având în vedere că au existat o serie de discuții, în spațiul public, privind evaluarea acestor pagube de către Admnistrația Piețelor. ”Am vrut să văd, la faţa locului, situaţia acoperişului de la Piaţa Centrală, unde lucrările de reabilitare vor începe în curând. Din păcate, vântul și ploaia torențială a generat aici pagube majore, motiv pentru care a trebuit să închidem de urgență acest important obiectiv de pe raza municipiului Petroșani. Am alocat sumele necesare de la Bugetul local, în regim de urgență, pentru efectuarea reparațiilor la hala agroalimentară de la Piață și sperăm ca lucrările să fie executate cât mai repede, astfel încât să putem relua, în condiții propice activitatea de la Piața Centrală”, a mai spus Tiberiu Iacob Ridzi.

Având în vedere faptul că, pe raza municipiului Petroșani se derulează în prezent foarte multe investiții publice, iar alte noi șantiere de lucrări urmează să mai fie deschise în această toamnă, primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune că-și va dedica mai mult timp pentru a inspecta șantierele de lucrări, pentru a se asigura că lucrările sunt în grafic și, mai mult decât atât, că ele sunt executate conform cerințelor de calitate solicitate de beneficiar.