Calitatea apei potabile din Valea Jiului la început de an şcolar este corespunzătoare

Home Economie Calitatea apei potabile din Valea Jiului la început de an şcolar este corespunzătoare
Calitatea apei potabile din Valea Jiului la început de an şcolar este corespunzătoare

Conducerea Apa Serv Valea Jiului dă asigurări că, în toate unitățile de învățământ din Valea Jiului, accesul la apă potabilă este posibil în acest moment și, mai mult decât atât, calitatea apei de la robinet este, în toate grădinițele, școlile și liceele din Valea Jiului la niver corespunzător, din punct de vedere al parametrilor calitativi.

Odată cu începerea anului şcolar 2017-2018, Apa Serv Valea Jiului a finalizat procedura de recoltare probe de apă potabilă din unităţile de învăţământ (şcoli şi grădiniţe) din Valea Jiului. Operatorul regional care asigură alimentarea cu apă la nivelul Văi Jiului informează că zilnic se efectuează aceste recoltări de apă de pe întreg teritoriul Văii Jiului, în reţeaua de distribuţie care deserveşte cele 6 localităţi din zonă, calitatea apei fiind verificată de asemenea, încă o dată, şi după intervențiile în reţelele de distributie a echipelor Apa Serv Petroşani.

Laboratorul de la Dănuţoni care efectuează aceste analize este înclus în programul de monitorizare de control al Apa Serv Valea Jiului şi în paralel cu acesta se efectuează, programul de audit al Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara, funcţionând în baza Legii. 458/2002, modificată de Legea. 311/2004.

“În urma analizelor fizico chimice şi microbilogice ale probelor de apă recoltate, vă informăm că toate probele de apă prelevate de la cele 33 de instituţii de învăţământ  sunt conforme cu prevederile Legii 458/2002 privind calitatea apei potabile la toţi parametrii analizaţi. În vederea preîntâmpinării producerii unor evenimente negative, Apa Serv Valea Jiului Petroşani va continua monitorizarea zilnic, prin prin recoltarea de probe din toate rezervoarele de înmagazinare şi din reţeaua de distribuţie “ au precizat reprezentanţii Apa Serv.