Poliţiștii hunedoreni, alături de elevi, la început de an şcolar

Home Educație Poliţiștii hunedoreni, alături de elevi, la început de an şcolar
Poliţiștii hunedoreni, alături de elevi, la început de  an şcolar

În contextul începerii, în data de 11 septembrie 2017, a noului an şcolar, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean HUNEDOARA a dispus luarea de măsuri specifice în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar. Peste 130 de poliţişti hunedoreni au acţionat suplimentar, în zona grădiniţelor, a şcolilor şi liceelor, pentru ca deschiderea noului an şcolar să se desfăşoare în siguranţă.

În acest sens, s-a dispus ca patrulele de poliţie să fie prezente în zona şcolilor, fiecare unitate de învăţământ fiind inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei.

Pentru a asigura un climat de ordine şi siguranţă publică în zona unităţilor şcolare, în data de 11 septembrie, 138 de poliţişti din cadrul structurilor operative (ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale) au fost prezenţi în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, o atenţie deosebită fiind acordată unităţilor de învăţământ din mediul rural.

În acest context, ofiţerul coordonator al Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii a fost prezent la festivitatea de deschidere a noului an școlar la unitatea de învățământ din comuna Bulzeştii de Sus, unde le-a oferit celor 7  elevi de clase primare veste reflectorizante, pentru ca micuţii, care parcurg zilnic câţiva kilometri pe jos către şcoală să fie mai vizibili în trafic şi să nu fie implicaţi în evenimente rutiere.

Cei mici au avut ocazia să afle direct de la poliţişti care sunt regulile de circulaţie pe drumurile publice pe care trebuie să le respecte pentru a nu deveni victime ale accidentelor.

Poliţiştii din structurile de prevenire, de proximitate şi de la posturile comunale vor avea, în perioada următoare, o serie de întâlniri atât cu reprezentanţi ai şcolii, cât şi cu părinţi şi elevi.

De asemenea, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate şi ale celui responsabil cu educaţia rutieră, pentru o mai bună comunicare.

Pentru prevenirea implicării copiilor în accidentele rutiere, Poliţia le recomandă părinţilor să-i înveţe pe cei mici: 

  • să circule numai pe trotuare;
  • să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje;
  • să traverseze numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestuia pe la colţul străzilor şi numai după ce s-au asigurat temeinic;
  • să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii;

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara urează tuturor elevilor mult succes în noul an şcolar !