Lucian Heiuș (PNL): ”Demisia domnului Gligor ar putea face un bine, atât PNL-ului, cât și domniei sale”

Home Politică Lucian Heiuș (PNL): ”Demisia domnului Gligor ar putea face un bine, atât PNL-ului, cât și domniei sale”
Lucian Heiuș (PNL): ”Demisia domnului Gligor ar putea face un bine, atât PNL-ului, cât și domniei sale”

Anunțata demisie din PNL a consilierului județean Dorin Gligor nu a luat prin surprindere conducerea județeană a PNL Hunedoara. Într-o declarație de presă dată colegilor de la ”Glasul Hunedoarei”, președintele PNL Hunedoara, deputatul Lucian Heiuș este de părere că, dincolo de motivele enunțate de Gligor ca justificare la demisia din partid, motivul real ar fi dorința acestuia de a candida, cu orice preț, la funcția de primar al municipiului Deva.

”Regret plecarea oricărui membru PNL, dar politica se face de bunăvoie. Dacă nu te mai regăseşti într-un partid… La fel ca şi-n cazul domnului Ovidiu Popa, întrebarea mea este: «Unde şi cu ce scop pleacă?» Previziunea mea estecă va face jocul PSD-ului şi va candida independent la alegerile pentru postul de primar al Devei, la fel cum s-a anunţat că va face şi Ovidiu Popa (din partea ALDE – n.red.), doar pentru a rupe din voturile electoratului de dreapta din Deva şi pentru a favoriza astfel PSD-ul, urmând ca, după alegeri, să primească un post călduţ într-o instituţie controlată de actuala putere politică”, explică Lucian Heiuș.

Liderul PNL Hunedoara apreciază că nemulțumirile lui lui Dorin Gligor nu sunt de actualitate, ele datând de mai bine de doi ani, atunci când în mai 2015, liberalii l-au preferat ca preşedinte de Consiliu Judeţean pe Adrian David, în defavoarea lui Gligor. Apoi acesta nu a „prins” un mandat de deputat, fiind pus al doilea pe lista PNL pentru Camera Deputaţilor.

În ceea ce privește acuzațiile aduse de Dorin Gligor noii echipe din fruntea PNL Hunedoara, cu privire la lipsa de dialog între membri PNL, președintele PNL Hunedoara este de părere că, în ultima vreme, în PNL a existat poate chiar prea mult dialog.  ”Domnul Gligor se crede un mare om politic şi, poate, tocmai acest lucru nu i-a plăcut. Dacă dumnealui susţine ce susţine, înseamnă că trăieşte într-o altă realitate, care n-are nici o legătură cu ce se întâmplă în PNL. În ce priveşte relaţiile suspecte ale  PNL cu alte partide, acestea nu există. Probabil le au tocmai cei care le reclamă acum”, spune Lucian Heiuș.

Președintele PNL Hunedoara apreciază, în concluzie, că plecarea din PNL a lui Dorin Gligor poate fi, în cele din urmă, de bun augur, pentru ambele părți. ”Dată fiind situaţia, plecarea sa din partid s-ar putea să facă bine atât PNL-ului cât şi domnului Gligor”, a mai spus Lucian Heiuș.