Sâmbătă se dă startul competiției de alergare montană ”Parâng Trail Run”

Home Reportaj Sâmbătă se dă startul competiției de alergare montană ”Parâng Trail Run”
Sâmbătă se dă startul competiției de alergare montană ”Parâng Trail Run”

Sute de alergători, profesioniști sau amatori, iubitori de mișcare și alergare montană, se vor întrece sâmbătă, 16 septembrie 2017, la prima ediție a competiției naționale ”Paând Trail Run”.

Evenimentul sportiv este organizat de Primăria municipiului Petroșani, Asociația Casa Pro Urbis, AS Bike & Run Petroșani, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică de la Petroșani, la inițiativa primarului Tiberiu Iacob Ridzi și a sportivilor Toma Coconea și Avram Iancu.

Potrivit organizatorilor, concursul propriu zis se va derula pe mai multe segmente de complexitate. Astfel, traseul cel mai greu, destinat în general sportivilor de performanță, este un traseu de 39 de kilometri, cu grad înalt de dificultate, care include vârfurile montane Cârja și Parândul Mic. Traseul de complexitate medie, destinat tuturor iubitorilor de sport care doresc să participe la acest concurs, se va desfășura pe o distanță de 16 kilometru, pe traseul Petroșani (centrul civic) – Brădet – Cabana Rusu și retur. Organziatorii au pregătit de asemenea și un minutraseu de alergare, în zona centrului municipiului Petroșani, traseu destinat copiilor care doresc să participe la acest eveniment.

”Deja, la această oră, avem circa 100 de sportivi înscriși, prin intermediul sitului dedicat acestui eveniment, sportivi care vin din Valea Jiului dar și din București, Sibiu, Timiș dar și din Franța, Austria sau Ungaria, fapt care certifică atât interesul pentru acest eveniment sportiv, precum și calitatea competiției sportive. Desigur, toți cei care doresc să participe la acest concurs, fie pentru plăcerea competiției, fie pur și simplu pentru bucuria unui galop de sănătate, se mai pot înscrie și în dimineața zilei de sâmbătă, la cortul special care va fi amplasat la linia de start a concursului și invităm, și pe această cale, pe toți cei care ubesc sortul, care iubesc natura și care doresc să ne fie parteneri în promovarea orașului nostru și a zonei turistice Parâng, să vină și să participe la acest eveniment”, spune Eduard Wersanski, președintele comitetului de organizare al Parâng Trail Run.

Starul concursului de alergare montană este programat pentru sâmbătă dimineața, de la ora 9,00 din zona Jiul Shoping Center din Petroșani. Acesta va fi dat de către primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi și de către Toma Coconea, unul dintre sportivii de excepție ai Văii Jiului și ai României.