Noi proiecte pentru dezvoltarea Lupeniului, adoptate în ciuda opoziției unor consilieri liberali

Home Administrație Noi proiecte pentru dezvoltarea Lupeniului, adoptate în ciuda opoziției unor consilieri liberali
Noi proiecte pentru dezvoltarea Lupeniului, adoptate în ciuda opoziției unor consilieri liberali

Câteva importante proiecte de hotărâre care au ca scop susținerea tinerilor din municipiului Lupeni au fost adoptate, în sedinta de îndată de marti, 19 septembrie a Consiliului local al municipiului Lupeni. Inițiate de primarul Lucian Resmeriță, proiectele care vizează organizarea Cupei Straja 2017 la minifotbal, respectiv  aprobarea Studiului de Fezabilitate și a Indicatorilor tehnico -economici pentru construirea unui nou bloc ANL, cu  locuințe destinate tinerilor, au fost adoptate cu majoritatea voturilor exprimate de consilieii local. Excepție au făcut și de această dată, consilierii locali PNL  Anița Burlacu și Ștefan Pășcuț, despre care primarul Lupeniului spune că e trist că înțeleg să se opună la tot ceea ce înseamnă dezvoltarea municipiului Lupeni.

”Aprobarea celor două proiecte inițiate de mine nu poate decât să mă bucure și le mulțumesc consilierilor locali care au înțeles să le susțină ca atare. În mod evident, organizarea Competiției de minifbtmal ”Cupa Straja 2017”, o premieră în acest domeniu la Lupeni, are două obiective foarte importante pentru noi: încurajarea performanței și a unui mod de viață sănătos pentru tinerii Lupeniului dar, în acelaș timp, ne dorim să promovăm și să dezvoltăm turismul în Stațiunea Straja. Pot să vă informez că la această competiție vor participa peste 15 echipe de sportivi din întreaga țară, participanții și insoțitorii acestora urmând a fi cazati în stațiune, unde le vor fi oferite cele mai bune condiții de petrecere a timpului liber”, spune primarul Lucian Resmeriță.
Acesta arată că, în altă ordine de idei, aprobarea Studiului de Fezabilitate și  a indicatorilor tehnico-economici pentru construirea unui nou bloc ANL pentru tineri în municipiul Lupeni, dă posibilitatea autorităților locale să acopere o parte din cererile de locuinte primite de la tinerii din localitate, oferindu-le șansa de a avea cele mai bune condiții de locuit împreună cu familia.
În fața unor astfel de inițiative, primarul Lucian Resmeriță consideră că este trist ftul că grupul consilierilor PNL de la Lupeni se opune la tot ceea ce înseamnă dezvoltare pentru municipiul Lupeni. ”Consilierii PNL Anița Burlacu și Ștefan Pășcuț s-au dovedit a fi mereu un fel de ”Gică contra” fațăde propunerile noastre, opunându-se la tot ceea ce înseamnă dezvoltare și frumos pentru Lupeni. După ce anul trecut s-au opus organizării Zilelor Municipiului Lupeni de către fostul primar Cristian Resmeriță, deși acesta a fost un eveniment de mare amploare, care a oferit multe momente frumoase cetățenilor, o parte din acestea fiind organizate pentru prima dată în Valea Jiului și chiar în județul nostru, așa cum a fost de exemplu frumoasa paradă a portului popular. Au continuat prin a se opune proiectului privind realizarea iluminatului festiv de sărbători, care a clasat Lupeniul pe locurile fruntașe între marile orase din tară si a adus o mare bucurie in sufletele copiilor si nu numai, iar acum, într-un mod absolut de neîneles, se opun, după cum se vede, tuturor proiectelor care vizează direct tinerii, așa cum sunt cele privind înființarea Clubului sportiv municipal sau organizarea competitiei de fotbal cu participare națională ”Cupa Straja 2017” ori construirea unui nou bloc de locuințe pentru tineri”, explică Lucian Resmeriță.
Primarul municipiului Lupeni spune însă că, în ciuda acestei opoziții fără noimă, va continua, împreună cu colegii din Consilul Local, să inițieze și să deruleze cât mai multe proiecte ambițioase, prin care să municipiul Lupeni să aibă acces la dezvoltare, iar radul de confort și atractivitate în acest oraș să crească în mod constant. ”Doar astfel vom reuși să atragem investitori, să dezoltăm turismul și să creăm astfel noi oportunități cetățenilor municipiului Lupeni să trăiască aici la noi acasă”, concluzionează primarul Lucian Resmeriță.