Ministrul Agriculturii revine în județul Hunedoara

Home Politică Ministrul Agriculturii revine în județul Hunedoara
Ministrul Agriculturii revine în județul Hunedoara

Petre Daea, ministrul Agriculturii, se va întoarce în județul Hunedoara, pentru a participa la sărbătorile, cu tradiție îndelungată de la Costești. Informația a fost adusă de președintele PSD Huneodara, deputatul Laurențiu Nistor, care reamintește că, de curând, că ministrul Agriculturii a mai alocat două zile din agenda sa pentru o vizită în județul Hunedoara, timp în care s-a întâlnit cu producători locali, fermieri, oameni care au avut o serie de întrebări legate de problemele cu care se confruntă.

Deputatul Laurențiu Nistor arată că una dintre preocupările celor prezenți la discuțiile din Țara Hațegului a fost legată de posibilitatea depozitării produselor agricole, dar și a existenței unei pieți de desfacere a acestora în județ. ”Oamenii au avut întrebări legate și de posibilitatea promovării produselor lor, despre un eventual sprijin concret în acest sens. De altfel, mulți au cerut sprijin în protejarea semințelor românești, a raselor noastre, iar faptul că în Hunedoara bălțata românească este atât de bine îngrijită e o dovadă a atenției pe care acești oameni o au față de rasele autohtone. Ministrul Petre Daea i-a asigurat de întreaga lui deschidere și colaborare, mai ales acolo unde se pot lua măsuri concrete. Ministrul a anunțat și faptul că pe 16 octombrie vor primi subvențiile și că, în permanență, la Ministerul Agriculturii se caută soluții pentru susținerea fermierilor români”, spune Laurențiu Nistor.

Potrivit datelor transmise de Direcţia pentru Agricultură Hunedoara, la finele lunii decembrie 2015, existau în judeţ 45.462 bovine, din care 91,7% în gospodăriile populaţiei, 38.593 porcine, din care 44,2% în gospodăriile populaţiei, 23.1679 ovine şi caprine, din care 99,6% în gospodăriile populaţiei.

”Cu o zonă preponderent montană, în județul Hunedoara zootehnia trebuie susținută, fiind un domeniu care poate genera dezvoltare economică. Iar astfel de dezbateri, cum a fost și cea de săptămâna trecută, aduc soluții și la multe dintre probleme se pot găsi răspunsuri”, mai spune liderul PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor.