Defilare a Gărzii de pe Cetatea Deva, urmată de un spectacol în aer liber

Home Reportaj Defilare a Gărzii de pe Cetatea Deva, urmată de un spectacol în aer liber

Turiștii care se vor afla sâmbătă, la ora 11,00, în Cetatea Deva vor fi întâmpinați de străjerii din Garda Cetății, care vor defila, alături de domnițe, pe aleile fortificației medievale în costume specifice secolului al XV-lea, când bastionul care domină orașul era în proprietatea lui Iancu de Hunedoara.

„Pentru mai bine de un ceas, vizitatorii au ocazia să facă o incursiune înapoi în timp și să ia parte la antrenamentele de spadă sau tir cu arcul ale străjerilor. Turiștii vor putea să învețe dansuri medievale, să se fotografieze alături de Garda Cetății și să afle istoria și legendele monumentului”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva, Mona Voinescu.

Garda Cetății Deva a fost înființată anul trecut și este formată din voluntari tineri, pasionați de istorie.

După defilarea Gărzii, de la ora 12,00, pe Platforma Artilerie Vest a Cetății Deva va avea loc un concert de soft rock și folk, desfășurat sub genericul „Muzică în Cetatea Devei”. Recitalul va fi susținut de trupa Quas și marchează șase ani de activitate muzicală a grupului.

Concertul face parte din seria evenimentelor organizate de municipalitate pentru promovarea talentelor locale și a Cetății Deva — una dintre cele mai importante fortificații medievale din Transilvania. Intrarea la eveniment este liberă.

AGERPRES