Județul Hunedoara intră în ”Săptămâna Europeană a Sportului”

Home Educație Județul Hunedoara intră în ”Săptămâna Europeană a Sportului”
Județul Hunedoara intră în ”Săptămâna Europeană a Sportului”

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara în parteneriat cu Asociația Județeană Sportul pentru Toți, Primăria Municipiului Deva, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și Palatul Copiilor Deva organizează o nouă ediție a evenimentului ”Săptămâna Europeană a Sportului”. Evenimentul se va derula în perioada  23 – 30 septembrie 2017 în mai multe loclaități din județul Huneodara.

SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A SPORTULUI  este o inițiativă a Comisiei Europene de promovare a sportului și a activității fizice în întreaga Europă, co-finanțată prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene și Ministerul Tineretului și Sportului. Programul se desfășoară  în colaborare cu Federaţia Română Sportul pentru Toţi.

”Având în vedere succesul înregistrat la primele  ediții, SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A SPORTULUI va continua să creeze noi activități și, de asemenea, să le îmbunătățească pe cele care au avut succes. Tema generală a campaniei rămâne „#BeActive” și ar trebui să încurajeze orice persoană să fie activă pe durata acestei săptămâni și să rămână activă pe parcursul întregului an”, apreciază Szell Lorincz, Directorul Executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Hunedoara.

De asemenea, SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A SPORTULUI vizează promovarea participării la activități sportive și fizice și sensibilizarea cu privire la numeroasele beneficii ale acestor activități. Săptămâna este pentru toți – indiferent de vârstă, mediu de proveniență sau condiție fizică. Săptămâna ar trebui să reunească persoanele fizice, autoritățile publice, mișcarea sportivă, organizațiile societății civile și sectorul privat.

Evenimentul va fi structurat în continuare în jurul unor teme de interesmediul educațional, locul de muncă, activitățile în aer liber, cluburile sportive și centrele de fitness. Se va organiza o gamă largă de inițiative și activități în jurul acestor elemente la diferite niveluri (european, național, local și regional).

Lorincz Szell, director al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Hunedoara

Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă, 23 septembrie, la ora 18.00, în fața Centrului Cultural Drăgan Muntean Deva.

În zilele de 24 și 25 septembrie în aer liber și în săli de sport se vor organiza activități sub deviza BeFit.

Marți, 26 septembrie de la ora 18.00 pe stadionul din Deva va avea loc Jogging Fest.

În zilele de 27 și 28 septembrie, în instituții publice din județ va fii Pauza de Sport în cadrul căreia salariații vor primi pliante cu informații privind beneficiile practicării exercițiului fizic la locul de muncă.

În zilele de 29 și 30 septembrie, la Palatul Copiilor din Deva, între orele 17.00 – 19.00 vor avea loc antrenamente demonstrative de karate sub deviza Karate Friendship For Everyone.

În perioada 23 – 30 septembrie, la bazele sportive Szabo & Szabo și Gala se desfășoară a II.-a ediție a Turneului de tenis destinat cadrelor medicale din județ – OPEN MEDeva TENNIS TOUR.

”Sportul și activitatea fizică contribuie în mod semnificativ la bunăstarea cetățenilor europeni. Cu toate acestea, nivelul de activitate fizică stagnează în prezent și este chiar în scădere în unele țări. Săptămâna europeană a sportului oferă o soluție la această provocare. Pe lângă faptul că are un impact negativ asupra societății și asupra sănătății oamenilor, lipsa de activitate fizică generează și costuri economice. În plus, sportul are potențialul de a consolida mesajele de toleranță și cetățenia în întreaga Europă. Promovarea rolului sportului ca mijloc de incluziune socială va fi de ajutor în confruntarea actualelor provocări din societatea europeană” a declarat Széll Lőrincz, Directorul Executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Hunedoara.