Știm să acordăm copiilor noștri o educație alimentară sănătoasă ?

Home Educație Știm să acordăm copiilor noștri o educație alimentară sănătoasă ?
Știm să acordăm copiilor noștri o educație alimentară sănătoasă ?

Potrivit unei informări făcute de Eurodiet România, în țara noastră, studiile arată că părinţii nu supraveghează nutriţia copiilor iar numărul copiilor obezi este în continuă creştere. Medicii estimează că obezitatea infantila s-a dublat faţă de anii trecuţi. România fiind astfel pe locul 3 în Europa în clasamentul obezităţii.

Obezitatea la copii se datorează în primul rând lipsei de educaţie a părinţilor, care nu supraveghează suficient de mult obiceiurile alimentare ale copilului sau nu reuşesc să se impună atunci când copilul vrea să mănânce cu orice preţ anumite produse nesănătoase. Obezitatea la copil este mult mai problematică decât cea a unui adult, pentru că celulele grase, adipocitele, odată formate în număr mare, nu mai dispar, iar slăbitul devine o problemă.

Odată cu înaintarea în vârstă şi extinderea ariei sociale, comportamentul alimentar al copilului şi regimul său de viaţă pot fi influenţate de anturajul de prieteni şi colegi de la şcoală.

Aceste influenţe nu sunt întotdeauna benefice, de aceea, educaţia alimentară trebuie să înceapă acasă prin exemplul bun al părinţilor.