Zilele Culturii Maghiare în Valea Jiului

Home Cultură Zilele Culturii Maghiare în Valea Jiului

Cea de-a VIII- a ediție a Zilelor Maghiare din județul Hunedoara se va desfășura în acest an între 22 septembrie – 2 octombrie sub egida Anului Evenimentelor Comunitare, program lansat de UDMR Hunedoara. Timp de 11 zile, în cadrul Zilelor Maghiare din județul Hunedoara se vor desfășura 62 de manifestări în 11 localități. Motto-ul ales pentru anul acesta este ”Alege!”.

În Valea Jiului, evenimentul a debutat vineri, 23 septembrie 2017, odată cu concertul susținut de corul ”Cantus Firmus” din Sf. Gheorghe, cncert care a avut loc la Biserica Romano-Catolică ”Sfânta Varvara” din Petroșani.

În cadrul ”Zilelor Culturii Maghiare” în Valea Jiului se vor desfășura mai multe activități, care vor avea loc la Petroșani, Vulcan și Lupeni, după cum urmează:

* joi, 28 septembrie 2017, ora 18,30. Prezentare de carte: Virt László – ”Márton Áron Püspök”, o lucrare despre viața episcopului catolic Márton Áron. Evenimentul va f găzduit la Casa Caritas din Petroșani.

* vineri, 29 septembrie 2017, ora 17,00. ”Balul strugurilor”, eveniment organizat la Restaurantul ”Montana” din Lupeni.

* sâmbătă, 30 septembrie 2017, ora 15,00. Recitalul corului de femei ”Gizella” din Veszprém (Ungaria). Evenimentul va avea loc la Biserica Romano-Catolică din Vulcan.

* sâmbătă, 30 septembrie 2017, ora 16,30. Spectacolul ansamblului de dansuri folclorice ”Háromszék”. Evenimentul va avea loc la Casa de cultură din Lupeni.

* sâmbătă, 30 septembrie 2017, ora 18,30. Concert de orgă susținut de artistul Potyó István. Evenimentul va avea loc la Biserica romană-catolică din Petroșani.

* duminică, 1 octombrie 2017, ora 10,00. Recitalul corului de femei ”Gizella” din Veszprém (Ungaria). Evenimentul va avea loc la Biserica Romano-Catolică din Petroșani.

”Zilele Culturii Maghiare reprezintă și pentru comunitatea maghiară din Petroșani și din întreaga vale a Jiului nu doar un prilej de a primi oaspeți de seamă ai culturii maghiare din România și Ungaria, dar și un bun prilej pentru a împărtăși, aături de întreaga comunitate locală, valorile culturii maghiare, tradițiile și frumoasele noastre obiceiuri, cu toți cei care doresc să ne cunoască așa cum suntem și să se bucure, împreună cu noi, de momente culturale și artistice de excepție”, spune Eduard Wersanski, președintele UDMR Petroșani.