Situl de la Sarmizegetusa Regia se închide publicului în luna octombrie

Home Administrație Situl de la Sarmizegetusa Regia se închide publicului în luna octombrie
Situl de la Sarmizegetusa Regia se închide publicului în luna octombrie

Consiliul Județean Hunedoara anunță că în perioada 2-31 octombrie 2017, accesul vizitatorilor în situl istoric de la Sarmizegetusa Regia va fi oprit.

Potrivit instituției județene, această măsură a fost luată din cauza faptului că în perioada amintită vor fi executate lucrări în interiorul sitului istoric, pentru implementarea proiectului: ÎNTREȚINERE, RESTAURARE, CONSERVARE LA MONUMENTUL ISTORIC SARMIZEGETUSA REGIA-GRĂDIȘTEA DE MUNTE (ÎNLOCUIRE STÂLPI DIN LEMN LA MARELE TEMPLU CIRCULAR, ÎNLOCUIRE GARD METALIC CU GARD DIN LEMN LA DRUMUL PAVAT).

Decizia închiderii are ca scop evitarea producerii de accidente și a apărut ca urmare a solicitărilor transmise de Consiliul Științific al monumentului UNESCO și al constructorului.

Turiștii care vor să viziteze Sarmizegetusa Regia sunt invitați să țină cont de această situație și să își reprogrameze vizitele organizate.

De asemenea, Consiliul Județean Hunedoara informeza că, în ceea ce privește celelalte Cetăți Dacice (Costești-Blidaru, Costești-Cetățuie și Piatra Roșie), acestea pot fi vizitate fără nici o interdicție de acces.