Abonații termoficării din Petroșani primesc asigurări că CEH va furniza agent termic în această iarnă

Home Administrație Abonații termoficării din Petroșani primesc asigurări că CEH va furniza agent termic în această iarnă
Abonații termoficării din Petroșani primesc asigurări că CEH va furniza agent termic în această iarnă

Desele sincope și problemele pe care le-a întâmpinat  sistemul centralizat de termoficare în sezonul de iarnă care a trecut în ceea ce privește asigurarea agentului termic către abonați din municipiul Petroșani, dar și apropierea noului sezon rece, l-au determinat pe primarul Tiberiu Iacob Ridzi să solicite o nouă întrevedere cu factorii responsabili în ceea ce privește asiguarea căldurii în sistem centralizat pentru instituțiile publice și cetăenii care mai sunt branșați la acesta în Petroșani.

O primă rundă de discuții a avut loc astăzi la sediul Primăriei municipiului Petroșani. Alături de primarul Tiberiu Iacob Ridzi și administratorul public al municipiului Petroșani, Marian Popescu, au participat la întâlnirea de astăzi o delegație a conducerii CEH, în frunte cu directorul general Viorel Stancu. La întâlnire au participat de asemenea reprezentanți ai Consiliului județean Hunedoara și ai firmei distribuitoare a agentului termic în municipiul Petroșani.

În urma acestei prime runde de discuții s-a concluzionat că CEH, deși încă nu are întregul stoc de cărbune asigurat pentru această iarnă, va putea furniza, fără probleme, agent termic abonaților să din cele două localități ale Văii Jiului care mai sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare, respectiv Petroșani și Vulcan.

”Astăzi a avut loc o primă întrevedere pe tema furnizării termoficării în Municipiul Petroşani în iarna 2017-2018. Am invitat la Primărie reprezentanţi ai S.CEH SA şi ai societăţii de distribuţie a agentului termic, precum şi delegaţi ai administraţiei judeţene. Complexul Energetic Hunedoara ne-a dat asigurări că vom avea căldură în această iarnă, începând cu luna noiembrie. În perioada imediat următoare vom mai organiza asemenea întruniri pentru a preîntâmpina eventuale probleme de natură tehnică sau materială”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

“Din punct de vedere tehnic, noi vom fi pregătițI să putem furniza agent termic la finalul lunii octombrie, cel târziu la 1 noiembrie. Asta înseamnă că vom continua cu reparațiile pe rețeaua de termoficare, acolo unde mai avem probleme cu spărturile”, a spus la rândul său Viorel Stancu, directorul general al CEH.