ADVERTORIAL / Cum influențează copilul obiceiurile tale financiare?

Home Economie ADVERTORIAL / Cum influențează copilul obiceiurile tale financiare?
ADVERTORIAL / Cum influențează copilul obiceiurile tale financiare?

Obiceiurile tale financiare nu influențează numai starea financiară dar și pe cei din jur. Chiar dacă crezi că îi oferi copilului tot ce are nevoie, cumpărându-i tot ce își dorește, tot nu ești pregătit mereu pentru situații neprevăzute și scapi din vedere faptul că cel mic nu primește o educație economică stabilă acasă. Pentru că îți este greu să manageriezi banii și copilul va avea probleme să facă decizii financiare. Din acest motiv ești important să încerci să îți pui ordine în finanțe. Iar dacă acest lucru este prea greu, poți apela la un împrumut 5000 (lån 5000) pentru acel imbold financiar de care ai nevoie.

Educație financiară este foarte importantă pentru un copil, pentru că atunci când va pleca de la tine de acasă va avea nevoie de câteva elemente de gestionare a banilor pentru a se putea descurca. Însă, sfaturile și poveștile nu sunt îndeajuns pentru a avea un copil responsabil financiar. De cele mai multe ori, cel mai bun tip de educație pe care un copul îl poate primi este exemplul părinților. Dacă aceștia știu să își gestioneze banii, cheltuie bani responsabil și organizat, atunci copilul va face același lucru când va fi pe cont propriu. Însă, dacă părinții se îndatorează peste măsură, uită să plătească facturile și ratele și cumpără lucruri scumpe de care nu au nevoie, copilul va fi iresponsabil financiar.

De asemenea, pentru că părinții nu sunt pregătiți financiar, copiii nu au acces la anumite oportunități. Este vorba de meditații, excursii, tabere, ieșiri cu clasa la muzee sau la locurile de joacă sau de simple ieșiri educative. Este adevărat că nu toți părinții își pot permite aceste lucruri. Însă majoritatea se pot împrumuta sau pot să le achite cu cardul de credit. Dar dacă ești considerat rău platnic, nu ai un fond de economii sau cheltui tot salariul imediat după ce l-ai încasat, copilul tău nu va putea profita de astfel de ocazii. Dacă nu îți permiți astfel de activități extracuriculare, poți să cauți variante mai ieftine sau chiar gratuite. Însă trebuie să ai în vedere și astfel de activități, pentru a oferi copilului cea mai bună educație.

Si situația se acasă influențează starea copilului. Lipsa și datoriile duc la stări de nervozitate. Acest stres îl resimte și copilul. Discuțiile care pleacă de la lipsa banilor dar și motivația „nu acum, că nu avem bani” rămân cu cel mic toată viața. O viață responsabilă financiar înseamnă că nu vor mai exista aceste discuții, iar un fond de economii, va răspunde tuturor dorințelor copilului.

Atunci când ai un copil, este important să fii pregătit pentru situații neprevăzute. Copilul se îmbolnăvește des, dacă merge la școală va avea nevoie de bani pentru tot felul de activități și din când în când trebuie să investești în cărți și programe educative. Pentru toate acestea poți accesa un împrumut un istoric negativ de creditare (lån selvom rki). Astfel, vei avea la îndemână acea sumă de bani care să te ajute să depășești această perioadă nefavorabilă și să poți să investești mai mult în copilul tău.