Au început lucrările de asfaltare pe DN 7A Cheile Jiețului-Obârșia Lotrului

Home Administrație Au început lucrările de asfaltare pe DN 7A Cheile Jiețului-Obârșia Lotrului
Au început lucrările de asfaltare pe DN 7A Cheile Jiețului-Obârșia Lotrului

În aceste zile se lucrează chiar pe teritoriul administrativ al județului Hunedoara, DN 7A  fiind șoseaua care leagă Valea Jiului de județul Vâlcea, prin Obârșia Lotrului – Voineasa, de unde se poate face legătura și cu cea mai înaltă șosea a României, Transalpina.

Pe acea porțiune de drum pietruită, pe care în această vară abia se putea trece cu mașina din cauza lipsei asfaltului și a denivelărilor, lucrările au fost mult întârziate, un sprijin pentru a se relua aceste lucrări cât mai urgent l-a avut chiar edilul de la Petrila, Vasile Jurca, această șosea ajungând într-o stare foarte avansată de degradare.

„Mă bucur că până la urmă s-a găsit o soluție pentru continuarea lucrărilor de asfaltare pe DN 7A. Vreau să mulțumesc prefectului județului Hunedoara, d-nul Kiszely Fabius-Tiberiu, pentru că m-a sprijinit și a avut mai multe intervenții la CNAIR. De asemenea, mulțumesc d-nului Ion Tudor, șeful Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu, pentru că am ținut legătura în permanență și m-a informat de fiecare dată despre stadiul lucrărilor. Desigur, trebuie să menționez și și sprijinul presei care a pus presiune prin articolele la obiect în privința acestor lucrări. Din câte am văzut, constructorul care a preluat acum lucrarea este foarte serios, a început deja să toarne asfalt și, sper eu să termine înainte de venirea înghețului”, a spus primarul Vasile Jurca.

Începând cu această iarnă accesul turiștilor către pârtiile de schi „Transalpina Ski Resort” se va face mult mai ușor, deoarece constructorul, care a așteptat foarte multe piedici birocratice, vrea să finalizeze rapid lucrarea și să își vadă de alte proiecte. Termenul de finalizare al lucrărilor este chiar luna octombrie. Ani la rând, drumul a avut parte doar de lucrări de peticire. DN 7A a fost plasat ineficient între Regională de Drumuri și Poduri Craiova și cea din Timișoara. Pe DN 7A Petroşani – Voineasa s-a lucrat vara aceasta în cinci puncte, ultimul tronson fiind cel pe care se lucrează acum.

„Cheile Jieţului ne desoperă în faţa ochilor peisaje de o frumuseţe rară, aici, natura parcă te îmbrăţişează şi te adaposteşte printre frumuseţile ei, asemeni unei gazde bune. Drumul şerpuit continuă printre brazi şi munţi, liniştea devenind tot mai adâncă cu fiecare pas făcut spre inima naturii.”

Foto: Vasile Laurențiu Sorin