La Costești se deschide Muzeul Columna lui Traian

Home Cultură La Costești se deschide Muzeul Columna lui Traian
La Costești se deschide Muzeul Columna lui Traian

O nouă destinație turistică își va deschide porțile în județul Hunedoara, la finalul acestei luni. Este voba despre Muzeul Columna lui Traian, care se va deschide la Costești, chiar în perimetrul format de cetățile dacice din Munții Orăștiei și se dorește a avea un rol cultural, educațional și turistic.

Muzeul Columna lui Traian din Costești – județul Hunedoara expune, pentru prima dată în România, în afara Muzeului Național de Istorie a României, toate metopele (segmentele) Columnei lui Traian, transpuse fotografic, la rezoluție înaltă.

Muzeul Columna lui Traian se va deschide sâmbătă, 30 septembrie 2017, începând cu ora 12.00, Acesta va fi deschis pentru publicul vizitator, pe parcurusl întregii zile, intrarea fiind gratuită. La ora 16.00 va avea loc deschiderea oficială, în prezența istoricilor care vor prezenta relevanța istorică, artistică și simbolică a Columnei lui Traian.

Participanții vor avea ocazia să vizioneze imaginile columnei în tur ghidat, cu explicarea celor mai importante momente.