Recital artistic de gală, de ”Ziua Educatorului”, la Palatul Cultural din Lupeni

Home Administrație Recital artistic de gală, de ”Ziua Educatorului”, la Palatul Cultural din Lupeni
Recital artistic de gală, de  ”Ziua Educatorului”, la  Palatul Cultural din Lupeni

Dascălii din Lupeni vor fi invitați, anul acesta, cu prilejul ”Zilei Educatorului”, la un recital artistic de gală, oferit de Primăria și Consiliul local al municipiului Lupeni celor care activează în acest important domeniu de activitate, în școlile, grădinițele și liceele din localitate.

În acest scop, în cadrul ședinței de îndată a Consiliului Local al Municipiului Lupeni de vineri, 29 septembrie, a fost adoptat proiectul de hotărâre inițiat de primarul Lucian Resmeriță, prin care a fost alocată suma de 35.000 lei pentru organizarea Zilei Educatorului, eveniment dedicat cadrelor didactice cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Educației din data de 5 octombrie.

Evenimentul va avea loc în data de 4 octombrie, începând cu orele 18,00 la Palatul Cultural din Lupeni, accesul fiind gratuit, pe baza invitațiilor transmise dascălilor din Lupeni de către reprezentanții Administrației Locale. ”În cadrul ședinței de îndată a Consiliului Local al Municipiului Lupeni a fost adoptat proiectul de hotărâre pe care l-am inițiat în vederea organizării evenimentului ”Ziua Educatorului ”, în cinstea intregului personal didactic care și-au făcut o profesie de suflet din activitatea la catedră, oameni care și-au dedicat viața să ne îndrume pașii și să ne dezlege tainele cunoașterii. Mă bucur că, de data aceasta, proiectul a întrunit votul consilielor locali, fără rezerve. Cu banii alocați acestui proiect, vor fi premiate cadrele didactice care au ieșit la pensie din învățământ, cărora le oferim cu drag acest premiu pentru întreaga lor carieră dedicată școlii. De asemenea, vor fi premiați elevii care au obținut premii la olimpiadele școlare, la nivel județean și național, precum și cadrele didactice coordonatoare”, spune primarul Lucian Resmeriță.

Acesta informează, totodată, că festivitatea de premierea va avea loc într-un cadru festiv, la Palatul Cultural Minerul din Lupeni, unde participantii la acest eveniment se vor putea bucura și de un spectacol de divertisment, care îi va avea ca protagoniști pe apreciatul interpret de muzică folk din Lupeni, Florin Paul Camen, dar și grupul de dansatori și interpreți de muzică populară ”Mesagerii Iubirii” din Lupeni, coordonați de doamna Mariana Peptenaru. Regalul artistic oferit dascălilor din Lupeni va avea și un invitat de marcă, respectiv trupa ”Fără Zahăr”.

”Doresc să le urez încă de pe acum tuturor celor care și-au dedicat viața și cariera școlii și educației noastre, multă sănătate, putere de muncă, rezultate din cele mai bune și un sincer și călduros La mulți ani!”, transmite prof. Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.