17.000 de turiști în vizită la Cetatea Devei în luna septembrie

Home Reportaj 17.000 de turiști în vizită la Cetatea Devei în luna septembrie

Potrivit unor date statistice comunicate de Primăria municipiului Deva, aproape 17.000 de turişti, români şi străini, au vizitat Cetatea Deva în luna septembrie 2017, arată datele statistice ale Serviciului Public Administrare Cetate.

Din totalul vizitatorilor, aproximativ două treimi (62%) au fost adulţi, un sfert copii, alţi 12% pensionari, iar restul persoane cu dizabilităţi şi turişti care au beneficiat de călătorii gratuite cu telecabina care facilitează accesul spre monument.

În prima lună a toamnei, fortăreaţa din nord-vestul oraşului a atras un număr de turişti aproape egal cu cel înregistrat în primele trei luni ale anului. Procentul vizitatorilor care folosesc telecabina pentru călătoria dus-întors a rămas constant în ultimele trei luni – 95%.

De la începutul anului, peste 170.000 de persoane au vizitat Cetatea Deva. Numărul turiştilor s-a menţinut ridicat în perioada vacanţelor  – intervalul iunie-august, când bastionul care domină reşedinţa judeţului a atras mai mult de jumătate din totalul vizitatorilor înregistraţi în primele nouă luni ale anului (95.554 de persoane). Potrivit datelor oficiale din ultimii trei ani, luna august este perioada cu cea mai mare creştere a numărului de turişti.

Statistica nu include turiştii care vizitează Cetatea folosind traseele pedestre de acces la monument.