Lansare de carte Lucian Strochi, la Petroșani

Home Cultură Lansare de carte Lucian Strochi, la Petroșani
Lansare de carte Lucian Strochi, la Petroșani

Sala de marmură a Primăriei municipiului Petroșani găzduiește marți, 10 octombrie 2017, de la ora 18,00, o lansare de carte urmată de o sesiune de autografe, avându-l ca autor pe scriitorul Lucian Strochi.

Născut la Petroșani, Lucian Strochi este un apreciat poet, prozator, dramaturg și critic literar contemporan. Profesor, bibliotecar, purtător de cuvânt și șeful relațiilor publice la Prefectura Neamț, Primăria municipiului Piatra-Neamț și Consiliul județean Neamț. Director al Casei Prieteniei Neamț-Champagne-Ardenne (din 1991 până în 1998), Director al Direcției pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național –județul Neamț (2001-2005), director Artistic al Teatrului Tineretului (2005-2007).

A colaborat la revistele Amfiteatru, Antiteze, Asachi, Astra, Ateneu, Ceahlăul, Clepsydra, Convorbiri literare, Cronica, Dacia literară, Elpis, Informația primăriei, Luceafărul, Moldova literară, Monitorul de Neamț, Oglinda literară, Petrodava culturală, Realitatea nemțeană, Reformatorul, România literară, Salonul literar, Scrisul românesc, Telegraful, Tribuna, Viața studențească. A fost redactor șef la Reformatorul, co-director la Antiteze și director la Asachi.

Lucian Strochi este membru al Uniunii Scriitorilor din România din anul 1996 și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România din anul 2000. De asemenea, în urmă cu câțiva ani a fost distins cu titlul de ”Cetățean de onoare” al municipiului Petroșani.