Maria Răducanu și Maxim Belciug cântă pentru prima dată la Deva

Home Cultură Maria Răducanu și Maxim Belciug cântă pentru prima dată la Deva
Maria Răducanu și Maxim Belciug cântă pentru prima dată la Deva

Joi, 12 octombrie 2017, cu începere de la ora 20.30, Teatrul de Artă Deva este gadza unui concert extraordinar. Maria Răducanu, poate cea mai tulburătoare voce românească de azi, și Maxim Belciug, maestrul chitarei și al Încântărilor, vin pentru prima dată împreună la Deva, pentru a oferi publicului bucuria unei întâlniri live cu muzica lor. O ocazie de neratat, cu atât mai mult cu cât intrarea este liberă, evenimentul fiind realizat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național.

“Faptul că nu exist, oficial, în calitate de cântăreață face parte din destinul meu. O vreme a fost un complex, dar cu timpul devine o virtute. Ar fi teribilism să spun c-o cultiv. Dar nu-mi mai cer de mult scuze pentru lumea în care trăiesc”, spunea cândva Maria Răducanu, într-un interviu.

A cântat în multe țări, de pe 3 continente (Statele Unite, Franța, Germania, Marea Britanie, Portugalia, Albania, Suedia, Ungaria, Polonia, Cehia, Italia, Luxemburg, Nigeria, Gabon), vocea sa unică fiind apreciată peste tot pentru modul uluitor în care reușește să atingă miezul lucrurilor, devenind universală, dincolo de idiomuri, stiluri sau mode. Căci, așa cum scria Matei Florian undeva, “Maria Răducanu ştie să cânte tristeţea mai bine ca oricine altcineva, inflexiunile ei capătă parfumul deschiderii aceleia tipic ruseşti, intensitatea vibraţiei ei pare a fi totuna cu tânguirea, la fel cum armonia chitării lui Maxim Belciug poate fi atât de desăvârşită, încât să se confunde cu simplitatea şi curăţenia.”

Concertul din 12 octombrie 2017 este al doilea eveniment al turneului MUSICA POETICA, pe care cei doi artiști îl au programat în cursul lunii octombrie în cadrul unui proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Concertul începe la ora 20.30 și are loc la Teatrul de Artă Deva, str. 1 Decembrie nr. 15. Intrarea este liberă.