Lansare de carte Răzvan Exarhu la Salonul Hunedorean de Carte

Home Cultură Lansare de carte Răzvan Exarhu la Salonul Hunedorean de Carte
Lansare de carte Răzvan Exarhu la Salonul Hunedorean de Carte

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva și Curtea Veche Publishing organizează în ziua de 21 octombrie 2017, ora 1700, în incinta Deva Mall, etajul trei, Salle d’Or, lansarea cărții semnate de Răzvan Exarhu, „Fericirea e un ac de siguranță”, în prezența autorului, invitat la ediția a XVIII-a a Salonului Hunedorean al Cărții.

Răzvan Exarhu este cunoscut publicului român ca jurnalist, realizator de radio, producător şi prezentator TV. Este absolvent al  Facultății de Limbi şi Literaturi Străine, specializarea franceză-engleză, din cadrul Universităţii din Bucureşti. De peste două decenii este o prezență apreciată în mass-media românească: a fost vocea emisiunilor „Rondul de dimineaţă” şi „Rondul de noapte” de la ProFM (1993-2000), producătorul unor ediţii speciale ale programelor Pro TV, director de programe şi realizator la Radio Guerrilla (2004 – 2005), iar în 2007 şi-a lansat propriul radio online, Clandestino.

A colaborat cu articole la „Evenimentul zilei”, „Top Gear”, „Academia Caţavencu” şi „Dilema veche”. Între 2009 şi 2012, a prezentat şi a produs seria TV de gastronomie şi călătorie „România delicioasă” la TVR. Este membru în juriul actualului sezon „Masterchef” de la  ProTV, emisiune cu o cotă înaltă de popularitate.

„Fericirea e un ac de siguranţă”, apărut la Curtea Veche Publishing și ilustrat de Andreea Chiric, este volumul care marchează debutul literar al jurnalistului Răzvan Exarhu.

Așa cum apreciază critica de specialitate, „volumul este un jurnal atipic, cu mici lucruri care ne influenţează traiul de zi cu zi, în care cititorii îl vor putea descoperi pe autorul, povestitorul, ironicul, curiosul, solitarul şi solidarul Răzvan Exarhu”.

”Cititorul va afla în cartea lui Răzvan Exarhu pagini savuroase, pline de umor și ironie, cartea fiind o oglindă sui-generis a societății românești de după 1990 în care se reflectă viața de zi cu zi așa cum o surprinde, cu un excepțional simț de observație și cu incontestabil talent literar, autorul. Cititorii vor avea prilejul să poarte un dialog cu Răzvan Exarhu care, în finalul întâlnirii, va oferi autografe”, arată Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene din Deva.