Lupeniul are gară nouă. Primarul Resmeriță vrea acum să readucă și trenul în oraș.

Home Administrație Lupeniul are gară nouă. Primarul Resmeriță vrea acum să readucă și trenul în oraș.
Lupeniul are gară nouă. Primarul Resmeriță vrea acum să readucă și trenul în oraș.

Lucrările de reabilitare ale gării CFR din zona centrului vechi al municipiului Lupeni au fost finalizate, iar acum acest obiectiv se încadrează  în noua arhitectură publică a acestei zone, alături de alte clădiri reprezentative, cum sunt sediul Primăriei sau Palatul Cultural.

Aflată la intrarea în municipiul Lupeni, stația CFR ajunsese, în ultimii ani, într-o starea avansată de degradare, fapt care atras, pe bună dreptate, numeroase critici aduse administrației lupenene din partea cetățenilor, dar și din partea celor care tranzitau localitatea, fie pe calea rutieră, fie pe calea ferată. În fața acestei situații, numeroasele demersuri făcute în timp  de administrația locală din Lupeni către Compania Naţională Căi Ferate Române SA, prin care au atras atenția conducerii acesteia că obiectivul aflat în proprietatea lor afectează imaginea orașului, dar constituie și un pericol la siguranța cetățenilor, și-au găsit, în cele din urmă, o soluție de rezolvare. Astfel, cu câteva luni în urmă, conducerea Sucursalei Regionale Căi Ferate Timişoara, de care aparţine acest obiectiv, a demarat lucrările de renovare a Gării din municipiul Lupeni. Lucrările au urmărit în primul rând reabilitarea estetică a clădirii, dar și reparațiile necesare la acoperișului acesteia, astfel încât acum Gara Lupeni a redevenit un obiectiv de care și proprietarul, dar și municipiul Lupeni, se pot mândri.

”Nu pot decât să mă bucur pentru faptul că cei din conducerea Sucursalei Regionale Căi Ferate Timişoara au înțeles să dea curs solicitărilor noastre de a renova clădirea gării, care se află în proprietatea lor. Aceasta s-a aflat într-o situație deplorabilă în ultimii ani, iar faptul că această clădire se află chiar la intrarea în oraș, aspctul acesteia aducea un grav prejudiciu de imagine localității noastre, pentru care noi facem eforturi foarte mari de a o moderniza la standardul cuvenit unei stațiuni turistice de interes național cum este deja Lupeniul. Pe de altă parte, această clădire constituia și un pericol public pentru cetățenii care stăteau în preajma ei, având în vedere că aici funcționează și o stație de maxi-taxi pentru transportul în comun”, spune primarul Lucian Resmeriță.

Acum, la finalizarea acestei importante investii locale, primarul municipiului Lupeni transmite mulțumiri conducerii regionalei CFR pentru înțelegere și pentru demersurile finalizate cu succes. ”Doresc  să mulțumesc conducerii Sucursalei Regionale Căi Ferate Timişoara pentru faptul că, la renovarea Gării din Lupeni, aceștia au respectat paleta de culori indicată de noi, pentru a se încadra în ansamblul de clădiri din zona Centrului Vechi al Lupeniului. Așa cum vreau să le mulțumesc pentru că au înțeles importanța acestei investiții pentru orașul nostru”, a declarat Lucian Resmeriță.

Primarul municipiului Lupeni spune că intervențiile sale pe lângă Regionala CFR Timișoara nu se vor opri însă aici. Lucian Resmeriță își dorește acum să inițieze demesurile necesare pentru a readuce în gara CFR din Lupeni și cel puțin un tren pentru călători care, în opinia sa,  ar fi foarte util în primul rând pentru navetiștii care vin la serviciu în Lupeni sau care merg la serviciu în alte localități ale Văii Jiului, dar și pentru numărul, din ce în ce mai mare, de turiști care aleg Straja ca destinație de vacanță.