Pe DN 7 A, șoseaua care face legătura cu Transalpina, lucrările au avansat datorită seriozității constructorului

Home Economie Pe DN 7 A, șoseaua care face legătura cu Transalpina, lucrările au avansat datorită seriozității constructorului
Pe DN 7 A, șoseaua care face legătura cu Transalpina, lucrările au avansat datorită seriozității constructorului

Reprezentanții regionali ai CNAIR, directorul regional Laurențiu Bogdan Bratu din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova și Ion Tudor, șeful Secției Drumuri Naționale (SDN) Târgu Jiu – Gorj au fost invitați la o conferință de presă inedită în Cheile Tăii din Petrila, în prezența prefectului județului Hunedoara, Fabius Kiszely, desfășurată în tabăra instalată de jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmerie „Decebal” Hunedoara, unde au oferit mai multe informații prețioase legate de măsurile ce trebuiesc luate în perioada sezonului rece și în acțiunile ce vor avea loc, precum și starea drumurilor DN 7A de pe Cheile Jiețului și DN 66 de pe Defileul Jiului, drumuri ce leagă județul Hunedoara de județele învecinate.

Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, aflat de asemenea la această acțiune a jandarmilor montani, a primit asigurări că lucrările din zona Cheilor Jiețului care, în cea mai mare parte, tranzitează teritoriul orașului Petrila, vor continua atât cât încă mai permite și se poate profita de vremea favorabilăși că aici au fost suplimentate cu utilaje și cu efective mărite, lucrându-se la capacitate maximă pentru ca, până la sosirea iernii, pe DN 7A să se poată circula în condiții de siguranță.

„Indiscutabil, drumul care face legătura între județul nostru și județul Vâlcea va fi asigurat în cele mai bune condiții până la sosirea iernii. Pot spune că mă bazez pe afirmațiile constructorului aflat în zona care tranzitează teritoriul orașului nostru până la granița cu județul vecin, toate discuțiile pe care le-am avut cu dumnealor de la începutul lucrărilor și până astăzi s-au finalizat așa cum au promis, dând dovadă de seriozitate în ceea ce privește promisiunile pe care le fac și le mulțumesc. Sper și sunt convins că vom avea în sfârșit această porțiune de drum finalizată anul viitor, este o șosea foarte importantă, atât din punct de vedere turistic cât și socio-economic”, ne spune primarul Petrilei, Vasile Jurca.

Bogdan Bratu, directorul DRDP Craiova, verifică zi lumină modul în care se derulează lucrările pe drumurile naționale care tranzitează județul nostru, iar asfaltul turnat pe DN 7 A, început de la granița cu județul Vâlcea, a ajuns până în zona Groapa Seacă. Alături de el, Ion Tudor, șeful Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu, acesta confirmând faptul că Bratu a cerut ca șantierele să fie inspectate zilnic, iar problemele să fie sesizate și soluționate în cel mai scurt timp.

„Până târziu în noapte inspectăm, împreună cu domnul director Bogdan Bratu, DN 7 A și DN 66. Pe DN 7A, de la limita cu județul Vâlcea, până la Petroșani se lucrează în flux continuu de asemenea, domnul Bratu a dispus măsuri urgente pentru reparații pe cei 3 kilometri de drum unde asfaltul vechi este complet distrus”, precizează Ion Tudor, șeful SDN Târgu-Jiu.

Bogdan Bratu a cerut mărirea programului de lucru și suplimentarea muncitorilor și a utilajelor până la finalizarea lucrărilor la acest drum.

„Am avut de dimineață o ședință la primăria din Petroșani cu domnul prefect, domnul primar al municipiului Petroșani, șeful de la drumuri din județul Hunedoara, șeful de la drumuri din județul Gorj. Am pus împreună la punct ultimele pregătiri pentru sezonul rece, ținând cont că se apropie iarna. Se lucrează la drumul de legătură DN 7A, se asfaltează în continuare, asta până când se va strica vremea și nu va mai fi permis să facem astfel de lucrări. Eu sper ca timp de 30 de zile de acum încolo să putem lucra în continuare. Legat de DN 66, drumul de pe Defileul Jiului, acolo suntem undeva la 85% cu lucrările finalizate. Săptămâna aceasta le-am dat ordinul de începere și pentru marcajele rutiere. Le-am spus angajaților că vreau urgent marcaje pe acel tronson de drum, că nu vreau să mai intrăm în sezonul rece, cu ceațăși zăpadă fără marcaj rutier! Țin foarte mult la chestia asta, siguranța traficului. Avem contracte semnate de deszăpezire pe toate zonele, inclusiv pe aceste două drumuri intens circulate și în sezonul rece, ținând cont că duc și spre zone turistice. Stocul de material antiderapant îl avem în baze, iar săptămâna viitoare vom băga utilajele necesare pentru zone de munte. Am pus la dispoziție Jandarmeriei o parte din districtul de la Rânca, unde am făcut un centru operațional, ca să nu avem probleme iarna în această zonă. O să fie acolo poliție, salvare, jandarmerie, plus utilaje și oameni de-ai noștri și sper să ne ajute Dumnezeu să trecem cu bine peste această iarnă, să gestionăm lucrurile cum trebuie și cetățenii, turiștii care vin în zona Rânca, Voineasa, sau aici la Petroșani, ori care merg de la Petroșani spre Obârșia Lotrului să circule în condiții bune în acest an”, a declarat, în cadrul conferinței de presă, Laurențiu Bogdan Bratu.