Mediul înconjurător, preocupare permanentă a autorităților de la Petroșani

Home Administrație Mediul înconjurător, preocupare permanentă a autorităților de la Petroșani
Mediul înconjurător, preocupare permanentă a autorităților de la Petroșani

Mai mult de 100 de copaci ornamentali, în special nuci americani și piersici roșii au fost plantați astăzi în mai multe zone ale municipiului Petroșani, în cadrul proiectului civic derulat de Asociația Niloran și Primăria municipiului Petroșani, în baza unei finanțări oferite de OMV Petrom.

Intitulat ”Petroșani – oraș ecologic”, proiectul a avut drept scop nu doar plantarea de puieți în Parcul Carol Schreter, pe malul Pârâului Staicului și în parcul  de lângă Piața Centrală, ci și cointeresarea tinerilor de la unitățile școlare de pe raza Petroșaniului, care au participat în număr foarte mare la acțiunea de astăzi. Alături de ei a fost prezent, ca de fiecare dată când e vorba despre activități de voluntariat și despre activități cu impact civic și educativ, primarul municipiului Petroșani – Tiberiu Iacob Ridzi.

”Mă bucur că la acţiunea de astăzi, organizată de Asociaţia Niloran şi OMVPetrom în colaborare cu Primăria municipiului Petroşani, au fost prezenţi foarte mulţi tineri, ceea ce dovedeşte – încă o dată – că ei sunt procupaţi de soarta mediului înconjurător şi de aspectul municipiului. Ţin să le mulţumesc organizatorilor şi mă bucur că la Petroşani au loc aceste acţiuni în mod periodic, lucru care ne obligă ca şi pe viitor să sprijinim astfel de proiecte în care sunt angrenaţi tinerii”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

La rândul său, președintele Asociației Niloran, jurnalistul Nicu Tașcă s-a declarat mulțumit de succesul acestui nou proiect de pe agenda de activități derulate de această asociație entru tineret din Valea Jiului. ”Iată că un nou proiect destinat tinerilor și implicării lor în viața publică, în viața comunității locale, se încheie cu succes la Petroșani. Vreau să le mulțumesc în primul rând lor, tinerilor care s-au implicat în concretizarea acestui proiect civic, așa cum le mulțumesc și partenerilor noștri – OMV Petrom și Primăria municipiului Petroșani. Împreună, am reușit să demonstrăm din nou că, atunci când au în față provocări care privesc mediul lor, modul lor de viață și comunitatea căreia îi aparțin, tinerii din Valea Jiului sunt activi, precupați și dedicați în implementarea proiectelor care-i vizează”, a declarat Nicu Tașcă.

Proiectul ”Petroșani – oraș ecologic” se va încheia joi, 26 octombrie, când va avea loc o dezbatere publică în cadrul căreia voluntarii și ințiatorii vor disemina rezultatele acestui proiect.