Părintele Octavian Pătrașcu a plecat spre Ceruri

Home Cultură Părintele Octavian Pătrașcu a plecat spre Ceruri
Părintele Octavian Pătrașcu a plecat spre Ceruri

O altă veste tristă s-a abătut astăzi asupra comunității locale din Petroșani și Valea Jiului, odată cu informația că preotul ortodox Octavian Pătrașcu s-a stins.

Născut în 1939 părintele Octavian Pătrașcu și-a dedicat viața slujirii Domnului întru preoție, fiind unul dintre cei mai apreciați și respectați membri ai comunității bisericești din regiunea Văii Jiului. În ultimii ani, a slujit la Biserica Sf. Varvara din cartierul Aeroport al Petroșaniului (Biserica din lemn) pe care a ctitorit-o alături de sindicatele din minerit. Tot aici a desfășurat și o importantă muncă de caritate (prin intermediul fundației pe care condus-o) dar și o activitate intensă pentru popularizarea tradițiilor băștinașilor din regiune, prin înființarea unui inedit Muzeu al tradițiilor momârlănești, amenajat chiar în curtea frumoasei biserici în care a slujit.

Pr. Octavian Pătrașcu a fost un apropiat al duhovnicului Ardealului, Arsenie Boca, care i-a fost mentor și la slujba de înmormântare a căruia a avut privilegiul să slujească, în anul 1989.

Pentru rolul său definitoriu în comunitatea locală a Petroșaniului, în anul 2013 a fost distins cu titlul de Cetățean de onoare al municipiului Petroșani. Prezent în viața comunității din Petroșani și după pensionare, pr. Octavian Pătrașcu și-a slujit enoriașii până când, în urmă cu câteva luni, a fost nevoit să se interneze în Spital. Mistuit de boală, după o lungă suferință, părintele Octavian Pătrașcu s-a stins din viață astăzi, sufletul său bun ridicându-se spre Ceruri.

 

Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu, vor putea face acest lucru la Biserica Sf. Varvara din cartierul Aeroport, unde va fi depus trupul neînsuflețit al celui care a fost un om bun și un preot cu har, Octavian Pătrașcu.

Dumnezeu să-l odihnească în pace !