Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență în vizită la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara„

Home Administrație Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență în vizită la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara„
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență în vizită la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara„

Doctorul Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, s-a întâlnit, astăzi, cu pompierii salvatori și echipajele de prim-ajutor din cadrul I.S.U. Hunedoara.

Potrivit unei informări a Departamentului județean pentru Situații de Urgență, secretarul de stat a inspectat și tehnica de intervenție aflată în dotarea pompierilor.

La această întâlnire au participat și prefectul județului Hunedoara, președintele Consiliului Județean Hunedoara și membri ai Parlamentului României.

De asemenea, Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență a fost un alt punct pe agenda de lucru a secretarului de stat Raed Arafat, aflat astăzi în municipiul Deva.

După vizita sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, oficialul guvernamental a efectuat vizite și la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean și Centrul Integrat de Management al Situațiilor de Urgență.  Ulterior, Raed Arafat și-a prezentat concluziile în cadrul unei conferințe de presă, arătând că în județul Hunedoara, Sstemul de Urgență funcționează.

„Din ceea ce am văzut astăzi la Deva, cred că la UPU este nevoie de o modernizare și extindere, dar există granturi europene și se lucrează pentru accesarea acestora. De asemenea, pot să vă spun că Guvernul a aprobat alocarea a 600 de milioane de euro pentru dotări. Până la sfârșitul anului sperăm să contractăm măcar o categorie de ambulanțe. În altă ordine de idei, am constatat că heliportul de la IPJ trebuie autorizat inclusiv pentru zboruri de noapte, pentru că astfel nu vom mai bloca medici și ambulane pentru deplasări la Timișoara sau Cluj. Tototdaă, am convenit că județul Hunedoara va primi și o autoscară de 44 de metri,  din cele 16 care vor fi achiziționate în toată țara”, a declarat secretarul de stat  din MAI, dr. Raed Arafat.