Zâne, spiriduși și vrăjitoare, pe biciclete, au bântuit duminică dealurile Maleii la Petrila

Home Stiri la zi Zâne, spiriduși și vrăjitoare, pe biciclete, au bântuit duminică dealurile Maleii la Petrila
Zâne, spiriduși și vrăjitoare, pe biciclete, au bântuit duminică dealurile Maleii la Petrila

În ciuda vremii nefavorabile, duminică 29 octombrie, petrilenii au avut parte de un concurs inedit pe bicicletă organizat de Asociația San Montan și Primăria Orașului Petrila.

Nu s-a pedalat oricum ci, apropiatul Halloween a motivat concurenții să se costumeze corespunzător: spiriduși și alte personaje care mai de care mai hazlii, zâne dovlecel sau zâne ale toamnei, vrăjitoare călare pe „mătura” pe două roți, prinți și prințese, tot felul de personaje închipuite de participanții, aflați în număr de mai bine de 50, la concursul „Pedalează cu San Montan pe dealurile Maleii”.

Ceea ce este de remarcat, e faptul că vremea nu a prea ținut cu organizatorii și totuși au venit un număr destul de mare de pasionați ai sportului cu pedale, la o ultimă mișcare de acest gen, pe final de toamnă, însemnând că astfel de concursuri în care se îmbină cu succes atât mișcarea ca atare cu socializarea în comunitate, cât și distracția și voia bună.

„Sportivii asociației San Montan nu sunt la prima participare de acest gen, ei sunt obișnuiți cu mișcarea. Implicarea tot mai vizibilă a administrației de la Petrila, sprijinind astfel de manifestări sportive pe raza orașului Petrila, nu face decât să ne bucure și, după cum vedeți, nu doar pe noi ci și pe participanți. Suntem o asociație petrileană și de aceea ne dorim să promovăm cât mai mult această zonă frumoasă prin acțiunile pe care le întreprindem. De altfel, chiar ne pregătim pentru o acțiune de o mai mare amploare, tot împreună cu Primăria și Consiliul Local al orașului Petrila, care va avea loc de Ziua României, pe 1 decembrie. „AușeluNightRun”, o acțiune nouă sportivă la Petrila, cu desfășurare în nocturnă pe Cheile Tăii, cu făclii și multe surprize care nu le dezvăluim acum”, a declarat Erika Santa, președintele asociației San Montan.

Participanții la eveniment au fost așteptați la linia de finish de pe platoul Maleii cu diplome și medalii, iar răsplata pentru efortul lor a venit la final, atunci când toată lumea a fost invitată la „Ceaunul Vrăjitoarelor”, degustând fiecare din gulașul pregătit de bucătari iscusiți și vrăjit de cele două vrăjitoare de la miază-zi și miază-noapte, punând punct astfel toamnei petrilene.

„Am fost invitat chiar în calitate de concurent dar, pe motive de sănătate nu am putut participa cu bicicleta, cu toate că mi-aș fi dorit. Noi, administrația, susținem de fiecare dată astfel de manifestări organizate în folosul comunității, mai ales că cele sportive sunt legate direct de sănătatea celor participă. Sportul înseamnă mișcare, iar mișcarea înseamnă sănătate”, a spus viceprimarul orașului Petrila, Dorin Curtean.

Fotografii: Vasile Laurențiu Sorin