Ministerul Energiei va face o cercetare de riscuri imediate pe fiecare mină în parte

Ministerul Energiei va efectua un studiu referitor la riscurile imediate de la fiecare exploatare minieră din Valea Jiului, fie că sunt în activitate sau în procedură de închidere, astfel încât să poată fi prevenite accidentele de muncă de genul celor de la minele Lupeni și Uricani, din luna octombrie, a declarat luni, la Uricani, ministrul Energiei, Toma Petcu.

„Dorim să facem un studiu mult mai amplu de risc pe fiecare mină, pe fiecare tip de exploatare, chiar dacă vorbim de mine care au activitate de exploatare sau mine care vor intra pe perioada de închidere, cum este și cazul celei de la Uricani. (…) Ne interesează, pe viitor, să evităm orice fel de situație similară cu cea de astăzi (luni, n.r.) și, foarte important, să vedem și care este perspectiva mineritului”, a afirmat ministrul Toma Petcu.

Studiul va fi coordonat de secretarul de stat Doru Vișan, din Ministerul Energiei, care se ocupă de problemele mineritului. Acesta va forma o echipă ce va efectua cercetările necesare la fiecare exploatare minieră, va stabili riscurile imediate și măsurile care se impun, de îndată.

În paralel, vor fi căutate resursele bugetare pentru punerea în practică a măsurilor stabilite.

 

AGERPRES