Donație de carte pentru Asociația ”Les Amis de la France” din Petrila

Home Cultură Donație de carte pentru Asociația ”Les Amis de la France” din Petrila
Donație de carte pentru Asociația ”Les Amis de la France” din Petrila

Nu mai puțin de 700 de volume de carte au fost donate Bibliotecii Asociației culturale ”Les Amis de la France” din orașul Petrila de către doamnele Mariana Popa și Lavinia Grigoriu, recunoscute deja la nivelul Văii Jiului pentru activitățile lor caritabile, constante, derulate în regiune.

Donația de carte a fost oferită acestei asociații, la sugestia familiei Manoliu, care intenționează să deschidă o Bibliotecă publică accesibilă în primul rând elevilor din cadrul acestei asociații, dar și tuturor celor care sunt pasionați de lectură. În plus, ”cadoul cultural” vine și ca o răsplată a tinerilor actori din cadrul trupei Ana Colda, care activează sub coordonarea asociației petrilene ”Les Amis de la France”.

”Cărţile constituie un capital. O carte din bibliotecă ţine la fel de mult ca o casă, pentru sute de ani. De aceea nu este un simplu articol de consum, ci un capital, şi de cele mai multe ori, în cazul oamenilor care sunt la început în viaţă, este singurul lor capital”, spune Lavinia Grigoriu, citându-l pe Thomas Jefferson.

Informația privind donația de carte ne-a fost prezentată chiar de către una dintre inițiatoarele acestui proiect, Mariana Popa. ”Marți, 31 octombrie, am fost prezenți la Asociația Les amis de la France din Petrila, cu gândul de a-i felicita pe tineri actori ai trpei Ana Colda, reveniți de la Festivalul de Teatrul din Bacău. Le-am adus copiilor dulciuri, iar cu îndrumătorii lor am ciocnit un pahar de șampanie, pentru reușita lor artistică. Nu am venit însă cu mâna goală și, la sugestia domnului și doamnei Manoliu, care ne-au rugat să îi sprijinim pentru a deschide o bibliotecă la sediul acestei active asociații din Petrila, am adus circa 700 de volume de carte, care vor intra în patrimoniul asociației. Nu vă pot descrie bucuria pe care leam făcut-o inimoșilor promotori ai culturii și educației care activează în aceasă asociație”, ne-a declarat Mariana Popa.

Cele două doamne spun că, în perioada următoare, având în vedere și apropierea sărbătorilor de iarnă, își vor intensifica acțiunile caritabile, în așa fel încât și cei împovărați de greutăți și neajunsuri să se poată bucura de sărbătorile care bat la ușă.