Modele de subiecte pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat au fost publicate pe site-ul subiecte2018.edu.ro

Home Educație Modele de subiecte pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat au fost publicate pe site-ul subiecte2018.edu.ro
Modele de subiecte pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat au fost publicate pe site-ul subiecte2018.edu.ro

Elevii de clasa a VIII-a și de clasa a XII-a, care vor participa în anul 2018 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat, au la dispoziție, începând de miercuri, pe site-ul subiecte2018.edu.ro, modele de subiecte în vederea pregătirii celor două testări.

Potrivit unui comunicat al MEN, modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională au fost construite în funcție de trei cerințe: formulare clară, precisă și în strictă concordanță cu programele de examen, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

„Modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fișiere pentru Bacalaureat 2018 au fost concepute în concordanță cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea de analiză, de sinteză, de generalizare și de abstractizare a candidaților. De asemenea, vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competențelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăzut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru. Comparativ cu anul 2017, nu au fost operate modificări în structura subiectelor”, precizează MEN.

Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) este instituția din subordinea Ministerului Educației specializată în evaluare educațională, având ca atribuții, printre altele, asigurarea coordonării științifice și profesionale a sistemului de examene din învățământul preuniversitar.

În același timp, acestei structuri îi revine elaborarea subiectelor pentru probele de examen, respectiv elaborarea de metodologii, proceduri și regulamente pentru organizarea și desfășurarea examenelor și evaluărilor în învățământul preuniversitar.

AGERPRES