Ludovic Orban cere respingerea ”in corpore” a pachetului de măsuri fiscale anunțat de Guvern

Home Politică Ludovic Orban cere respingerea ”in corpore” a pachetului de măsuri fiscale anunțat de Guvern
Ludovic Orban cere respingerea ”in corpore” a pachetului de măsuri fiscale anunțat de Guvern

Președinte PNL, Ludovic Orban, a propus joi, la ședința Biroului Politic Național (BPN), desfășurată la Deva, respingerea de către liberali „in corpore” a pachetului de măsuri fiscale propus de actuala guvernare, în opinia sa aceste măsuri urmând a avea efecte extrem de grave în mediul privat, respectiv distrugerea a sute de mii de firme.

„În privința pachetului de măsuri fiscale, eu vă propun ca Partidul Național Liberal să respingă ‘in corpore’ toate aceste măsuri fiscale pe care le-aș mai face, așa, o trecere în revistă: transferul contribuțiilor de la angajator la angajat; introducerea impozitului pe cifra de afaceri de până la un milion de euro; introducerea contului special pentru plata TVA, introducerea taxei de 2,25 la sută pe fondul de salarii, care de fapt compensează scăderea impozitului pe venit cu 10% (…). Toate aceste măsuri vor avea efecte extrem de grave în mediul privat. Pe calculele pe care le-am făcut până în momentul de față, pentru un angajator în mediu privat, pentru a putea să mențină salarii net pe noul sistem fiscal care este introdus involuția fiscală a PSD, între 2,5 și 3% costul per angajat va crește, ceea ce în mod evident este de nesuportat pentru oamenii de afaceri. Și așa avem o criză pe piața muncii, și așa o criză în sensul că nu găsești mână de lucru calificată, și așa salariile la stat au crescut”, a declarat liderul PNL în deschiderea BPN.

Ludovic Orban i-a acuzat totodată pe social-democrați că nu respectă promisiunile din campania electorală. Vedem foarte clar că de nouă luni un clan primitiv, care încă nu suntem lămuriți dacă este cu obiceiuri din perioada sclavagistă, din perioada feudală sau din alte perioade, a pus mâna pe România și duce România într-o direcție în total greșită. Deși în campania electorală au defilat îmbrăcați în blăni de oaie în care promiteau lapte, lână, carne, lupii roșii s-au dezbrăcat de caracter și astăzi își arată dinții, își arată țepii, își arată colții cu care vor să conducă România”, a afirmat Orban.

Președintele PNL și-a îndemnat totodată colegii să se opună cu toate forțele pentru a împiedica distrugerea mediului de afaceri. „În fața acestei situații, Partidul Național Liberal trebuie să fie extrem de hotărât, extrem de prezent, trebuie să continuăm ceea ce am început în urmă cu patru luni de zile, să ne opunem cu toate forțele la toate măsurile care riscă să distrugă mediul de afaceri. Astăzi, mediul de afaceri este în stare de asediu, este ținut în stare de asediu de operațiile fiscale inventate de neandertalienii economici care au fost puși la butoane. Este inadmisibil ca în fiecare săptămână firmele să fie amenințate cu noi taxe, cu noi impozite, cu noi licențe fiscale. (…) La toate aceste chestiuni trebuie să avem o reacție energică. Noi vă propunem să susținem un program amplu de consultări a mediului de afaceri și a sindicatelor”, a conchis Ludovic Orban.

AGERPRES