La Spitalul din Lupeni a fost pus în funcție un modern Computer Tomograf

Home Administrație La Spitalul din Lupeni a fost pus în funcție un modern Computer Tomograf
La Spitalul din Lupeni a fost pus în funcție un modern Computer Tomograf

Săptămâna trecută a fost efectuată prima analiză medicală cu Computer Tomograf la Spitalul Municipal din Lupeni. Acest aparat ultramodern pentru investigații medicale a fost achiziționat de Spitalul Municipal Lupeni, împreună cu alte echipamene de ultimă generație, în urma unui proiect de investiții derulat de Primăria municipiului Lupeni.

Informația a fost prezentată chiar de către primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, într-o conferință de presă care a avut loc la finalul săptămânii. ”Am reușit să punem în funcțiune noul Computer Tomograf din dotarea Spitalului Municipal Lupeni. Avem aici și un medic specialist care este pregătit corespunzător pentru a face testele medicale cu acest aparat de ultimă generație, precum și interpretarea informațiilor. De acum, cetățenii cărora medicii le prescriu acest tip de investigații, nu vor mai fi nevoiți să meargă la Petroșani sau la alte spitale din țară pentru a face o tomografie. Cred că punerea în funcțiune a computerului tomograf este un pas important în modernizarea Spitalului din Lupeni și în creșterea calității actului medical, chestiuni care ne preocupă în mod constant”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Primul client investigat cu acest aparat este un cetățean din municipiul Lupeni, care a ținut să-și exprime în mod public experiența, printr-o postare pe un site de socializare. Eu sunt fericitul care cred că a a intrat primul pe acest tomograf modern cu care a fost înzestrat Spitalul Lupeni. Felicitări pentru domnu primar Resmeriță, mulțumiri pentru doamna doctor Gyonti care m-a trimis la acest aparat și nu pot să trec cu vederea pe domnul doctor specialist care, împreună cu echipa de asistente medicale, s-au ocupat de mine de parcă aș fi fost bunicul lor. Mulțumesc din suflet tuturor celor ce au participat la această acțiune medicală”, a scris pacientul Gheorghe Boroi.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță spune că, în perioada următoare, vor urma și alte măsuri prin care aparatura medicală de ultimă generație aflată deja în dotarea Spitalului Municipal, dar și alte echipamente similare care vor mai fi achiziționate, să fie puse la dispoziția medicilor și a pacienților. În plus, Spitalul Municipal Lupeni se pregătește de noi investiții, având în vedere faptul că Primăria Lupeni a depus deja în acest scop un proiect de accesare a fondurilor europene, dar și având în vedere faptul că, așa cum a precizat primarul Lucian Resmeriță,
printr-un management corespunzător, Spitalul din Lupeni înregistrează în acest moment un excedent bugetar de 6 miliarde de lei vechi, bani care vor fi investiți în creșterea calității actului medical, așa cum au solicitat cetățenii în consultarea publică inițiată de primarul localității, în urmă cu câteva luni.