Un succes de nota 10 la ediția din acest an a Taberei de artă plastică Ianza de la Petroșani

Home Cultură Un succes de nota 10 la ediția din acest an a Taberei de artă plastică Ianza de la Petroșani
Un succes de nota 10 la ediția din acest an a Taberei de artă plastică Ianza de la Petroșani

Ediția din acest an a taberei internaționale de artă plastică organziată la Petroșani de Fundația Ianza Art Inter-Cultural, deși organizată ”din scurt” s-a dovedit a fi una dintre cele mai reușite tabere de creație organizate la nivelul Văii Jiului de la înființarea acestei fundații, în anul 2013. Iar asta nu doar pentru că lucrările de artă plastică (pictură grafică, sculptură sau fotografie artistică) realizate de cei 22 de artiști care au răspuns invitației lansate de Cristian Sergiu Ianza – cetățean de onoare al municipiului Petroșani, s-au dovedit a fi deosebit de frumoase și de valoroase, ci mai ales pentru că vernisajul artistic organizat, în mod tradițional, la finalul evenimentului, în eleganta galerie Ianza din Petroșani s-a bucurat de probabil cea mai mare afluență a publicului de la deschiderea acestei galerii de artă și până în prezent.

Aproape 100 de oameni, de toate vârstele, iubitori ai artei, au participat sâmbătă, 11 noiembrie la vernisajul expoziției de artă care a reunit o parte din lucrările realizate de artiștii prezenți în tabăra de creație din noiembrie 2017 de la Petroșani. Printre aceștia, s-au numărat, în mod evident, și artiștii prezenți în tabără, dar și personalități ale vieții publice locale, de la Tiberiu Iacob Ridzi – primarul municipiului Petroșani și până la prof.univ.dr.ing. Radu Sorin – rectorul Universității din Petroșani. De altfel, de precizat este faptul că atât Primăria Petroșani, cât și Univeristatea Petroșani s-au alăturat eforturilor depuse de Fundația Ianza Art Inter-Cultural în organizarea acestui eveniment cultural de excepție.

”Au fost prezenți în această tabără de creație artistică, și le mulțumesc pentru acest lucru, artiștii Eugen Bencău Petru Birău, Titus Blaj, Gelu Bogdan, Simonel Bucur, Adrian Cerchez, Ciprian Chința, Radu Chința, Ana Jilinschi, Lucia Jucu, Natalia Kovacs, Andreea Oatu, Floare Muntean, Francisc Nemeth, Carol Gigi Nicolau, Daniela Pașca, Angelica Pârvu, Alexandru Rădulescu, Olga Rădulescu, Ami Vasilescu, Fidias Vasques și, cu voia dumneavaostră, ultimul pe listă, Cristian Ianza. Sunt foarte mulțumit pentru că și de astă dată au fost foarte mulți oaspeți la această expoziție. Pe lângă participanții la tabără, au fost iubitori ai artelor vizuale, copii, tineri, mulți maturi, dar și personalități locale”, a declarat Sergiu Cristian Ianza, organizatorul evenimentului.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi a arătat, la rândul său, în discurusl său rostit la vernisajul expoziției de artă de la finalul taberei de creație artistică de la Petroșani că, grație lui Cristian Ianza, Petroșaniul este un oraș care și-a încris cu succes numele pe harta destinațiilor culturale din România. ”Ceea ce face artistul Cristian Ianza la Petroşani, în fiecare an, nu trece neobservat, dovadă fiind numărul mare de expozanți dar şi de participanți la vernisajul expoziției taberei internationale de arte vizuale care s-a desfăşurat la Petroşani. Îl felicit pe această cale şi îi doresc să continue pe viitor astfel de proiecte care nu pot decât să aducă un plus de valoare în domeniul culturii în municipiul Petroşani”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.