La Straja începe configurarea pârtiilor de schi

Home Reportaj La Straja începe configurarea pârtiilor de schi
La Straja începe configurarea pârtiilor de schi

Prognoza meteorologică pentru următoarele zile, temperaturile negative și perspectiva demarării mai repede a noului sezon turistic de iarnă în Valea Jiului, a determinat administratorii stațiunii turistice Straja să înceapă, din această noapte, pornirea tunurilor de zăpadă artificială, în vederea configurării primelor pârtii de schi pe care se va putea schia, în scurt timp, în această stațiune.

”Dacă tot au fost temperaturi sub 0 ˚C, iar marți și miercuri se anunță ninsori, am pornit tunurile de zăpadă în Straja. Merg și camerele web, prin care turiștii pot vedea în timp real care este starea vremii și a pârtiilor din Straja. Se lucrează cu spor și la telescaunul 2, care va înlocui teleschiul 2, din acest sezon”, se arat într-o postare făcută pe o rețea de socializare de reprezentanții Complexului Montana din Straja.

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni o informare meteo de ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului la munte, lapoviță și ninsori în nord-vest și centrul țării, valabilă de marți, ora 3:00, până miercuri, ora 18:00. Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, la munte va ninge moderat cantitativ și local se va depune un strat mai consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze mai mari pe creste, unde vor fi rafale de peste 60-80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

În nord-vestul și centrul țării vor predomina ninsorile, în general slabe cantitativ, cu precădere în cursul zilei de marți (21 noiembrie) și în noaptea de marți spre miercuri (21/22 noiembrie). La munte, în special la altitudini de peste 1.700 m, vântul va avea intensificări în după-amiaza zilei de luni (20 noiembrie) și în prima parte a nopții de luni spre marți (20/21 noiembrie), cu rafale de peste 90-100 km/h.