Ministrul Energiei despre accidentul de la Mina Lupeni: ”Ancheta ITM a prezentat unele deficiențe pe partea de organizare”

Home Stiri la zi Ministrul Energiei despre accidentul de la Mina Lupeni: ”Ancheta ITM a prezentat unele deficiențe pe partea de organizare”
Ministrul Energiei despre accidentul de la Mina Lupeni: ”Ancheta ITM a prezentat unele deficiențe pe partea de organizare”

Ancheta efectuată de Inspectoratul Teritorial de Muncă în cazul accidentului de la Mina Lupeni a fost finalizată și a prezentat „unele deficiențe pe partea de organizare”, rezultatele anchetei fiind transmise Parchetului, a anunțat vineri ministrul Energiei, Toma Petcu.

 „Ancheta ITM a fost finalizată pentru incidentul de la Lupeni, pentru Complexul Energetic Hunedoara. Avem și noi propria anchetă. (…) În acest moment, ancheta ITM-ului a prezentat unele deficiențe, pe partea de organizare; nu pot fi detaliate în acest moment, pentru că ele au fost transmise către Parchet. Parchetul își face ancheta și verificarea în baza a ceea ce a spus ITM-ul. Din ce am înțeles, toate aceste verificări s-au finalizat, eu cred că răspunsurile foarte curând vor fi transmise public și Complexul Energetic Hunedoara împreună cu domnul secretar de stat vor comunica transparent în momentul în care și Parchetul ne va permite acest lucru”, a declarat ministrul.Doi mineri și-au pierdut viața și unul a fost rănit în urma unei surpări care s-a produs pe 5 octombrie într-un abataj al Minei Lupeni, din Valea Jiului. Victimele făceau parte dintr-o echipă de 11 mineri care lucra în subteran, opt dintre aceștia reușind să fugă ori să scape cu viață din locul surpării de cărbune.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a efectuat vineri o vizită la Complexul Energetic Oltenia — SE Ișalnița.

AGERPRES