Concert caritabil de muzică clasică la Petroșani

Home Cultură Concert caritabil de muzică clasică la Petroșani

Luna decembrie nu este doar una a sărbătorilor, ci în spiritul creștinătății care o defineștem este și o lună a carității. În încercarea de a îmbina cele două semnificații ale Crăciunului, Asociația Casa Pro Urbis din municipiul Petroșani și-a propus să reediteze evenimentul artistic și caritabil organziat anul trecut prin concertul ”Fabianii și prietenii lui”, un eveniment care s-a bucurat de un succes deosebit.

Astfel, pe data de 8 decembrie 2016, eleganta sală de recepții a Restaurantului ”La belle Epque” din Petroșani va găzdui, în organizarea Asociației Casa Pro Urbis, concertul caritabil intitulat ”Copiii… Muzica… Bucuriile iernii”. Potrivit preveședintelui Asociației Casa Pro Urbis, Eduard Wersanski, în cadrul programului artistic de muzică clasică, vor evolua elevii Secției de Muzică a Școlii gimnaziale ”I.G. Duca” din Petroșani și elevii Școlii de Muzică din orașul Varpalota din Ungaria. În cadrul spectacolului vor susține recitaluri pianiștii Radu Torok – laureat al concursului național Klavier Art 2016 de la Petroșani și Fabiani Andrei Prcsina – un artist care deja nu mai are nevoie de o altă prezentare.

”Fondurile pe care le strângem din biletele de acces la acest concert caritabil, dar și din donații ale unor sponsori generoși, cum sunt spre exemplu Rotary Club Valea Jiului, firma VISA sau Chocolaterie Carels Co din Crasna (jud. Gorj), le vom dona copiilor de la Casa Maria Stein și de la Fundația Sfântul Francisc, ambele din municipiul Petroșani. Dorința nostră este aceea ca micuții din aceste case de copii să beneficieze de o excursie la Târgul de Crăciun de la Sibiu, dar și de pachete pentru sărbătorile de Crăciun”, spune Eduard Wersanski.

Cei care doresc să participe la acest concert caritabil, mai pot achiziționa bilete de la președintele Asociației Casa Pro Urbis, Eduard Wersanski, până la data limită a evenimentului – 8 decembrie 2017 ora 18,00 – în limita locurilor disponibile, sau pot face donații pentru scopul caritabil al acțiunii din acest an al Asociației Casa Pro Urbis. Costul unui bilet este de 50 de lei.