Pregătiri pentru Ziua Națională a României la Vulcan

Home Administrație Pregătiri pentru Ziua Națională a României la Vulcan

Au mai rămas doar câteva zile până când românii vor avea ocazia să-și sărbătorească Ziua Națională. La Alba Iulia, București și în toate marile orașe ale țării sunt programate cu acest prilej o serie de acțiuni culturale menite să pună în valoare acest important eveniment din viața românilor.

Ca întotdeauna, Ziua Națională a României va fi sărbătorită și în Valea Jiului, unde autoritățile locale din toate cele 6 localități ale regiunii au anunțat progame speciale dedicate acestui eveniment.

Spre exemplu, la Vulcan, acolo unde sentimentul patriotic pare a fi unul permanent ”la ordinea zilei”, autoritățile publice locale au pregătit, pentru 1 Decembrie 2017, o serie de evenimente publice dedicate acestui eveniment. Primarul Gheorghe Ile spune că Ziua Națională a României va fi, la Vulcan, din nou, un eveniment memorabil pentru toți ce care vor veni să-l sărbătorească în deja arhicunoscutul loc destinat acestui gen de acțiuni, respectiv Parcul ”Teodora Lucaciu” din centrul vechi al orașului.

”La Vulcan, vom marca, așa cum am făcut întotdeauna, Ziua Națională a României împreună cu cetățenii, dar și cu oaspeții noștri. Vom începe la ora 11,00 cu o defilare pe Bulevardul Mihai Viteazu, în coloana de defilare urmând să fie rezenți ofițeri și subofițeri ai Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, un pluton de elevi de la Liceul Militar din Alba Iulia, Poliția Locală, reprezentanți ai Primăriei și Consiliului local și cetățeni ai Vulcanului care doresc să ni se alăture. Evenimentul va continua, de la ora 12,00 în Parcul Teodora Lucaciu, unde vom arbora drapelul național, vom intona imnul de stat, vom asista la un Te Deum al preoților și la un scurt recital artistic al elevilor de la școlile din Vulcan, după care vom petrece, alături de cetățeni și invitați, Ziua Națională așa cum ne place nouă, românilor, cu fasole la ceaun și, pentru cei care nu țin post, și cu o porție de cârnați și o cană de vin fiert. Îi invit pe toți vulcănenii să vină la acest eveniment, pentru a petrece împreună și în acest an, Ziua României”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.