Primăria Petroșani și Asociația Caritas își dau mâna pentru susținerea de proiecte sociale și în 2018

Home Administrație Primăria Petroșani și Asociația Caritas își dau mâna pentru susținerea de proiecte sociale și în 2018
Primăria Petroșani și Asociația Caritas își dau mâna pentru susținerea de proiecte sociale și în 2018

Printre activitățile Administrației Publice Locale de la Petroșani, preocupările pentru soluționarea problemelor sociale reprezintă o permanentă prioritate. În acest context, parteneriatele încheiate cu diverse ONG-uri de profil, care activează la nivel local sau regional sunt elemente de sprijin încurajate și susținute de primarul Tiberiu Iacob Ridzi și echipa acestuia.

În acest context s-a desfășurat și întrevederea pe care primarul Tiberiu Iacob Ridzi a avut-o în cursul zilei de marți, 27 noiembrie, la Petroșani cu directorul Caritas Alba-Iulia, László Ludescher şi reprezentantul Caritas Petroşani, Alexandru Kelemen. Potrivit primarului municipiului Petroșani, întâlnirea cu reprezentanții Asociației Caritas a avut ca scop stabilirea acțiunilor comune pentru anul 2018, iar categoriile vizate sunt copiii şi vârstnicii. ”Am discutat despre ceea ce putem face împreună, în materie de activități sociale, cu cei de la Caritas pe parcursul anului viitor. Noi avem, de altfel, o colaborare foarte bună cu cei de la Caritas și, în acest context, evident că dorim să dezvoltăm aceste activități, prin încurajarea volunariatului și prin finanțarea unor proiecte sociale ale celor de la Caritas”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

La rândul său, coordonatorul Asociației Caritas din Petroșani, Alexandru Kelemen apreciază că parteneriatul cu Primăria Petroșani este unul foarte important pentru succesul activităților sociale derulate de Caritas. ”Caritas a venit în comunitatea locală din Valea Jiului cu proiecte noi si utile pentru diverse categorii vulnerabile și ne propunem ca și pentru anul viitor să putem ajuta cât mai multe persoane aflate în nevoie, iar în acest sens, sprijinul pe care-l primim de la Primăria Petroșani este unul esențial”, arată Alexandru Kelemen.

Pentru László Ludescher, directorul Asociației Caritas, parteneriatul cu autoritățile locale de la Petroșani este evident și prin prisma faptului că, de mai bine de două decenii, de când Caritas Alba Iulia a deschis filiala de la Petroșani, de fiecare dată în acțiunile echipei din Valea Jiului, Primăria Petroșani și-a adus un aport esențial.