Claudiu Stoica, Inter Petrila – Campion European la Fotbal-Tenis 2017

Home Stiri la zi Claudiu Stoica, Inter Petrila – Campion European la Fotbal-Tenis 2017
Claudiu Stoica, Inter Petrila – Campion European la Fotbal-Tenis 2017

Federația Română de Fotbal-Tenis, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului și Comitetul Olimpic și Sportiv Român, au fost gazdele Campionatului European de Fotbal-Tenis, ediția 2017.

Elita fotbal-tenisului european s-a mutat în perioada 15-20 noiembrie 2017, la Complexul Olimpic din Izvorani, echipe naționale din peste 15 țări, s-au luptat pentru aurul european la toate cele cinci categorii:

– Juniori masculin (simplu, dublu, triplu)

– Seniori (simplu, dublu, triplu)

– Senioare (simplu, dublu, triplu)

– Seniori mixt (dublu, triplu)

– U21 mixt (dublu, triplu).

Delegaţia României a cucerit 13 medalii din tot atâtea posibile, dintre care 12 de aur şi una de bronz, la Campionatul European de Fotbal, care s-a disputat la Sala Polivalentă de la Izvorani.

Cantonamentul echipei României s-a efectuat la București, la Complexul Olimpic de la Izvorani, lotul României fiind condus de antrenorul care este și președintele Federației Române de Fotbal-Tenis, Frederico Tavares, în perioada 8-15 Noiembrie.

Din lotul echipei naționale a făcut parte și Claudiu Stoica, antrenorul-jucător al echipei de fotbal-tenis Inter Petrila. Stoica a participat la proba de triplu mix seniori, câștigând locul 1 și medalia de aur, devenind astfel campion european la această probă de triplu mix seniori.

Adversarele României în grupă au fost Georgia, Anglia, Danemarca și Slovacia. În semifinale echipa României a bătut cu 2 – 0 pe ce a Franței, iar în finala mare România câștigă cu 2 – 1, foarte greu, în fața echipei naționale a Ungariei, după ce a fost condusă cu 1 – 0 la seturi. A fost o competiție foarte reușită, Claudiu Stoica participând din nou după o lungă perioadă de absență din lumea fotbal-tenisului, revenind iată ca și campion european al României.

La competiție a participat și ministrul tineretului și sportului, Alexandru Dunca. În perioada 15 – 17 decembrie se va desfășura gala premiilor, la Bușteni, organizată de Federația Română de Fotbal-Tenis.