Atenție, se deschid pârtiile ! Românii schiază gratuit, de 1 Decembrie, la Straja !

Home Reportaj Atenție, se deschid pârtiile ! Românii schiază gratuit, de 1 Decembrie, la Straja !
Atenție, se deschid pârtiile ! Românii schiază gratuit, de 1 Decembrie, la Straja !

A nins binișor în ultimele zile în Straja, iar administratorii pârtiilor au suplimentat zăpada căzută natural cu tunurile de zăpadă. Stratul de zăpadă este corespunzător, utilajele de bătut zăpada șiau făcut și ele datoria, astfel încât turiștii care vor fi prezenți în stațiunea Straja din municipiul Lupeni în minivacanța de 1 Decembrie, se vor putea bucura de deschiderea oficială a sezonului de schi în stațiune.

În plus, după cum anunță administratorii pârtiilor, schiorii vor putea să folosească gratuit instalaţia de transport pe cablu de pe pârtia Constantinescu, cu condiţia să aibă asupra lor tricolorul sub o formă a simbolurilor naționale românești pe care singuri o preferă, de la schiuri tricolore, fulare, căciuli până la obraji pictaţi în culorile drapelului naţional.

Mai mult, pe 1 Decembrie, Comexim R pune în funcțiune și noul telescaun de la la Straja, care va fi folosit pentru trei dintre pârtiile din stațiune, respectiv Canal, Mutu și Lupului, functionând pe o distanță de un kilometru, cu plecare din zona vechii cabane Straja.

Cu ocazia Zlei Naționale a României și autoritățile locale vin în sprijinul turiștilor care au ales să petreacă această sărbătoare în Straja, precum și al localnicilor care doresc să urce de 1 Decembrie la Straja, în această zi o cursă cu telegondola având un tarif redus la 5 lei.