Luminile sărbătorilor de iarnă s-au aprins la Petroșani

Home Administrație Luminile sărbătorilor de iarnă s-au aprins la Petroșani
Luminile sărbătorilor de iarnă s-au aprins la Petroșani

Primul oraș din Valea Jiului în care s-au aprins luminile ornamentale care vestesc sărbătorile de iarnă este municipiul Petroșani, unde iluminatul de sărbători a fost pornit în seara de Sf. Andrei.

Sute de copii, însoțiți de părinți și bunici au venit, în ciuda vremii capricioase, în Parcul Central ”Carol Schreter” pentru a participa la evenimentul organizat de Primăria Petroșani cu acest prilej. Ca în fiecare an, zeci de copii l-au ajutat pe primarul Tiberiu Iacob Ridzi să apese ”butonul magic” care, la ora 18,00 fix a îmbrăcat Petroșaniul în lumini multicolore.

Cei prezenți la evenimentul din Parcul Central Carol Schreter au constatat cu plăcere că, în acest an, acest loc îndrăgit deopotrivă de copii, tineri și vârstinici, a fost ornat într-un mod absolut încântător cu ornamente luminoase. Cea mai mare surpriză o constituie, fără îndoială, bradul din centrul parcului, autoritățile locale alegând pentru acest an formula unui brad luminos, stilizat într-un design modern deosebit, în locul clasicului brad natural împodobit. Tot în parcul Carol Schreter au apărut mai multe piese ornamentale care fac deliciul fotografilor de ocazie și care au devinit deja ”virale” pe rețelele de socializare.

De asemenea, un aspect elegant a căpătat, în această seară, și zona pietonală din Centrul Civic, luminile ornamentale fiind și aici pe placul oamenilor.

”Sper că am reușit ca, prin iluminatul ornamental din acest an, să aducem o bucurie oamenilor din Petroșani, în perioada sărbătorilor de iarnă, dar mai ales copiilor. Mă bucur că astăzi au fost alături de noi la momentul festiv al aprinderii luminilor de sărbători atât de mulți oameni, semn că locuitorii din Petroșani trăiesc momentele frumoase din viața comunității. Le mulțumesc și le doresc, tuturor, de pe acum, sărbători fericite !”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

La Petroșani, începând din această seară, s-a intrat de altfel în atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă. Și nu doar luminile ornamentale au contribuit la acest lucru, ci și cei 10 ajutori ai Moșului Crăciun, care au împărțit dulciuri copiilor prezenți, dar și primele grupuri de colindători care au dat tonul sărbătorilor în Petroșani.

Cum arată centrul Petroșaniului, după aprinderea luminilor de sărbători, vă invităm să vedeți într-un fotoreportaj realizat de Geza Szedlacsek.