Ziua Naţională a României, marcată de poliţiştii hunedoreni prin evocări istorice şi recunoaşterea meritelor profesionale

În data de 29.11.2017, poliţiştii hunedoreni au marcat Ziua Naţională a României printr-o şedinţă festivă dedicată momentului istoric 1 Decembrie 1918. Acţiunea s-a desfăşurat în amfiteatrul Poliţiei Municipiului Deva, expunerea ştiinţifică fiind susţinută de către dl. prof. dr. Lazăr Liviu, care a subliniat importanţa actului istoric al Marii Uniri de la Alba Iulia.

Ca în fiecare an, cu ocazia Zilei Naţionale, o parte dintre ofiţerii şi agenţii de poliţie care s-au remarcat prin merite profesionale de excepţie şi o conduită morală desăvârşită, au fost avansaţi la gradul profesional următor, înainte de îndeplinirea stagiului minim în gradul profesional deţinut. Anul acesta, 5 ofiţeri şi 7 agenţi de poliţie au fost avansaţi înainte de termen, cu ocazia Zilei Naţionale, în timp de 4 agenţi de poliţie au fost trecuţi în corpul ofiţerilor, după ce au promovat examenul susţinut în cursul acestui an.

Ceremonia de avansare în grad şi depunerea jurământului de credinţă de către noii ofiţeri de poliţie a avut loc în prezenţa prefectului judeţului Hunedoara, dl. Kiszely Fabius-Tiberiu, care a reliefat, în alocuțiunea susţinută cu această ocazie, rolul şi importanţa instituţiei Poliţiei Române în consolidarea statului de drept.

La finalul manifestării, un grup de colindători a susţinut un recital de colinde tradiţionale româneşti.