Ziua Națională, în viziunea elevilor de la unitățile de învățământ din Lupeni

Home Cultură Ziua Națională, în viziunea elevilor de la unitățile de învățământ din Lupeni
Ziua Națională, în viziunea elevilor de la unitățile de învățământ din Lupeni

În municipiul Lupeni, sărbătoarea Zilei Naționale – marcată miercuri, 29 noiembrie 2017 la Palatul Cultural ”Minerul” – a adus pe scenă peste 100 de elevi, de la toate unitățile de învățământ din localitate, într-un spectacol maraton aplaudat la scenă deschisă de publicul care a umplut până la refuz sala de spectacole a elegantului Palat al Culturii din Lupeni.

Nu încape îndoială, prestația scenică a micilor artiști, a fost demnă de aplauzele primite din partea publicului. Asta deoarece protagoniștii spectacolului au fost artiștii de la grădinițele, școlile și liceele de pe raza municipiului Lupeni, care le-au oferit celor prezenți momente artistice de înaltă ținută, încărcate de patriotism și de mândria de a fi român. Chiar dacă nu a reușit să ajungă fizic la acest eveniment, primarul municipiului Lupeni a transmis un mesaj participanților, în care a reliefat însemnătatea zilei de 1 Decembrie 1918 pentru toți românii. ”În fiecare an, pentru noi, ziua de  1 Decembrie este momentul în care, istoria neamului românesc îmbracă veşmântul sărbătorii şi al aprecierii celor care au luptat pentru identitatea noastră. Istoria românilor, o carte în care sunt file de poveste care exprimă bucuria, tristeţea, lupta, tradiţia şi valorile neamului românesc. Să fim mai buni, mai puternici, să ne iubim ţara. ”La mulți ani, lupeneni! La mulți ani, România”…”, a transmis primarul Lucian Resmeriță.

Prezent în sală, împreună cu familia sa, senatorul Cristian Resmeriță s-a declarat deosebit de încântat de evoluția micilor artiști din Lupeni, pe care a ținut să-i felicite la scenă deschisă: ”Vreau să-i aplaudăm pe toți protagoniștii spectacolului, cadrele didactice care s-au ocupat de pregătirea momentelor artistice. Să dea Dumnezeu  să fim fericiți și fie ca, copiii noștri să aibă parte de o viață frumoasă, să fie mândri că trăiesc în această țară minunată. Îmi doresc ca ei să rămână aici și să ducă tradițiile Lupeniului mai departe. La mulți ani tuturor, LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!”, a spus senatorul Cristian Resmeriță.

Rând pe rând, în spectacolul de la Lupeni dedicat Zilei Naționale a României au urcat copiii de la Grădinița ”Lumea copiilor”, elevii Centrului de plasament din Lupeni, liceenii de la Liceul Teoretic ”Mircea Eliade”, cei de la Colegiul Tehnologic Lupeni. Cel mai apreciat moment al serii a fost oferit de elevii Școlii Gimnaziale nr. 3 din Lupeni. Aceștia au pus în scenă o inedită piesă de teatru ai căror protagoniști au fost Voievodul Mihai Viteazu și Regele Mihai, eroina dintre Jii, Ecaterina Teodoroiu, o parte dintre făuritorii României Mari de la Alba Iulia. Elevii mai mici au  prezentat ”Glosa” într-o viziune inedită, momentul literar- artistic ”Balada Miorița”.

Spectacolul dedicat Zilei Naționale a României deschide seria unor evenimente culturale și artistice care vor avea loc la Lupeni pe tot parcursul lunii decembrie, toate aceste evenimente bucurându-se de sprijinul Primăriei și Consiliului local al municipiului Lupeni.