Laurențiu Nistor: ”5 decembrie 2017, o zi tristă pentru România și pentru români”

Home Stiri la zi Laurențiu Nistor: ”5 decembrie 2017, o zi tristă pentru România și pentru români”
Laurențiu Nistor: ”5 decembrie 2017, o zi tristă pentru România și pentru români”
Regele Mihai I asculta imnul regal in timpul unei ceremonii oficiale organizate la Palatul Elisabeta, in Bucuresti, joi, 20 noiembrie 2014. OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO

Regele Mihai a încetat din viață la 96 de ani, pe 5 decembrie 2017. O zi care se scrie cu tristețe în sufletele a milioane de români. Pentru că, dincolo de opțiunile politice ale fiecăruia, Regele Mihai rămâne un simbol al nostru, al tuturor.

5 decembrie este o zi tristă pentru că s-a stins și ultimul monarh din ţările Europei de Est rămas în viață.

5 decembrie 2017 este o zi tristă întrucât am pierdut un element important al unității naționale, Regele Mihai fiind un simbol pentru români.

Regele Mihai a fost sinonim, în ultima sută de ani, cu istoria țării noastre. De aceste elemente de unitate ducem atât de multă lipsă, iar pierderea celor pe care le avem este cu atât mai dureroasă. Un popor are nevoie de unitate, încredere, decență, iar Regele a întruchipat toate aceste virtuți.

În discursul pe care l-a avut în plenul Parlamentului, în octombrie 2011, Regele ne spunea: ”Se cuvine să rezistăm prezentului şi să ne pregătim viitorul. Uniţi între noi şi cu vecinii şi fraţii noştri, să continuăm efortul de a redeveni demni şi respectaţi… Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”

Odihnă veșnică, Majestate!

 

Deputat Laurențiu Nistor,

Președintele Organizației Județene PSD Hunedoara