Decembrie, luna sărbătorilor frumoase în municipiul Lupeni

Home Administrație Decembrie, luna sărbătorilor frumoase în municipiul Lupeni
Decembrie, luna sărbătorilor frumoase în municipiul Lupeni

Luna decembrie se anunță a fi și în acest an una plină de lumină, dar și încărcată de atmosfera caldă a sărbătorilor de iarnă. Pentru acest deziderat, Primăria și Consiliul local Lupeni au avut în vedere alocarea resurselor fiannciare necesare pentru ca Lupeniul să fie pregătit corespunzător, din punct de vedere al iluminatului ornamental și al curățeniei din oraș, dar mai ales din punct de vedere al dorinței oamenilor de a lua parte la diversele activități culturale care au loc aici, pe parcursul întregii luni.

ILUMINAT STRADAL DE NOTA 10 LA LUPENI

Luminile de sărbătoare din municipiul Lupeni au fost aprinse vineri, 9 decembrie, în cadrul unui eveniment organziat de administrația locală, eveniment la care sute de oameni au ținut să fie prezenți, în ciuda vremii potrivnice. Alegerea acestora s-a dovedit a fi una inspirată, pentru că iluminatul ornamental stradal, dar mai ales cel care îmbracă Parcul CAP într-o feerie de culori, s-a arătat a fi și în acest an unul de nota 10.

La festivitatea de pornire a iluminatului de sărbători, la fel ca sute de familii din Lupeni, și primarul Lucian Resmeriță a venit însoțit de familie, respectiv de soția și fiul său. ”Sărbătorile de iarnă cele mai frumoase sunt cele trăite în familie. Am venit astăzi, la fel ca foarte mulți cetățeni ai Lupeniului, chiar dacă vremea e destul de capricioasă, alături de fiul meu și de soția mea să ne bucurăm de momentul acesta magic al pornirii iluminatului ornamental din Lupeni. Anul acesta am achiziționat noi ornamente, am reușit să punem la punct și acest loc frumos din parcul CAP și cred că am reușit să facem din Lupeni un oraș frumos, pregătit de sărbătoare, un oraș pe măsura așteptărilor cetățenilor și din acest punct de vedere”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

În plus, festivitatea de vineri seara, care dă practic startul sărbătorilor de iarnă în municipiul Lupeni, a fost dublată de emoționantul concert de colinde oferit celor prezenți de îndrăgitul solist de muzică populară Dinu Iancu Sălăjanu și orchestra folclorică a acestuia.

CONCERTE DE COLINDE LA PALATUL CLTURAL

În luna decembrie, la Lupeni va avea loc de altfel un adevărat maraton al concertelor de colinde, acestea fiind găzduite într-un ritm cotidian de Palatul Cultural Minerul.

Seria concertelor de colinde a început aici tot vineri, 9 decembrie, odată cu derularea concertului de colinde susținut de Grupul de muzică psaltică ”Sfântul Ioan Damaschin” din Arad, format din studenți, masteranzi și absolvenți ai Facultății de Teologie ortodoxă ”Ilarion Felea” din Arad. Evenimentul, care s-a bucurat de o audiență deosebită din partea publicului, a fost organizat de Parohia Ordodoxă Bărbăteni și Consilul local Lupeni.

Primarul Lupeniului dă asigurări că vor urma, în zilele următoare, o serie de concerte de colinde organziate de unitățile locale de învățământ sau de artiști de prestigiu ai scenei muzicale. Seria de spectacole de colinde va culmina, la Lupeni, cu desfășurarea unei noi ediții a tradiționalului ”Festival al Crailor”.

”Sărbătorile de iarnă sunt infinit mai frumoase atunci când sunt însoțite de colinde. Am vrut să răspundem în acest an, pe de o parte solicitărilor venite din partea publicului din municipiul Lupeni, care ne-a cerut să oferim cât mai multe evenimente artistice specifice în acest final de an și, pe de altă parte, să răspundem și dorinței elevilor și profesorilor de la toate unitățile de învățământ care vor să deruleze astfel de frumoase activități”, spune primarul Lucian Resmeriță.

Din păcate, situația declarării zilelor de doliu național la trecerea în eternitate a celui care a fost Regele Mihai au determinat anularea concertului preconizat pentru finalul acestei săptămâni, concert ce urma să fie susținut de Victor Socaciu și Cătălin Stepa. Acesta din urmă va fi însă prezent pe scena Palatului Cultual Lupeni, într-un spectacol eveniment intitulat ”Rezistăm prin iubire”, împreună cu actorii teatrului din Petroșani Mihai Alexandru, Irina Bodea Radu, Corina Vișinescu, Adelin Ilie, dar și cu tânăra artistă folk Luminița Donisa, spectacol care va avea loc în data de 12 decembrie 2017, ora 17,00.