George Resiga (șef Salvamont Lupeni) scrisoare deschisă către Consiliul local Lupeni / ”Sunt indignat când văd că nu reprezentați unitar interesele și imaginea municipiului Lupeni

Home Administrație George Resiga (șef Salvamont Lupeni) scrisoare deschisă către Consiliul local Lupeni / ”Sunt indignat când văd că nu reprezentați unitar interesele și imaginea municipiului Lupeni

Cu toate că, în acest moment, stațiunea turistică Straja este pregătită din toate punctele de vedere pentru a primi turiștii care vor să petreacă aici sărbători de vis și zile pline de zăpadă, o dispută politică apărută în Consiliul local Lupeni pe tema necesității actualizării tarifelor pentru instalațiile de transport pe cablu, a generat un adevărat haos în acest zile, în stațiunea Straja.

Situația nemaiîntâlnită până acum l-a făcut chiar și pe unul dintre cei mai respectacți promotori ai turismului din Straja, șeful Serviciului Salvamont George Resiga, să ia atitudine. Acesta a publicat, în cursul acestei zile, pe Internet, o scrisoare deschisă adresată Consiliului local Lupeni, în care-și expune punctul de vedere față de situația creată și nemulțumirea față de atitudinea unora dintre consilieri.

Vă prezentăm, integral punctul de vedere exrimat de salvamontistul George Resiga în scrisoarea sa deschisă:

Fiecare fulgușor ar putea aduce un leușor la Straja, dar nu și în cazul Consililui Local Lupeni .
Natura a fost darnică în această lună privind cantitatea de zapadă ce a căzut în zona turistică Straja, iar priceperea și experiența administratorilor zonei schiabile a dus calitatea pârtilor pe o scară de la 1 la 10, pe nota 9.
Vă salutăm cu respect, prietenie și admirație pentru cea ce faceți privind calitatea zonei schiabile.
Cu toate acestea, în acest sfârșit de săptămână s-a reușit fugărirea turiștilor din stațiune, din cauza nefuncționării telegondolei de acces în stațiune . 

De ce ?? 
De ce nu se observă la nivel Consiliului local, din partea unor consilieri, că treburile la nivel de administrare a orașului Lupeni se miscă spre o direcție pozitivă.

De ce?? 
De ce nu există un plan unitar între formațiunile politice privind administrarea municipiului și a zonei turistice Straja, după pașii făcuți în utimile luni în infrastustura din stațiune, care au adus Straja în topul celor mai bune zone schiabile din România .

De ce ??
De ce disputa pe tema prețului de administrare și costurile de acces la gondolă ? Se consideră că acestea sunt mari ? Dar există internet… se poate face un sondaj pe costuri și preturi privind transportul pe cablu în toate zonele schiabile din țară. Sau considerați că stațiunea Straja este sub nivelul celorlalte stațiuni din țară ? Eu vă spun că vă înșelați !!!
Stațiunea de interes local Straja deține pârtile cele mai accesibile și bine deservite de administratori zonei schiabile din întreaga țară, drept pentru care și costurile de transport pe instalații trebuiesc să fie pe măsura muncii acestor oameni, nu exagerate dar de bun simț și în nici un caz doar la nivelul de prețuri… simbolice .

Domnilor consilieri, probabil veți spune, citind acete rânduri, că am apartenețe politice dar, așa cum știți și cum vă spun cu toată resposabilitatea, nu am avut, nu am și nu mă interesează politica. Eu îmi desfășor activitatea Salvamont ca voluntar în cadrul Primariei Lupeni de peste 30 de ani și, așa cum m-a deranjat și în trecut, mă deranjează și în prezent când văd că nu se pune accent pe potențialul turistic care există la nivel de municipiu. Cu toate acestea, vă apreciez pentru ceea ce faceți și mă surprinde și mă indignează când văd că nu reprezentați în mod unitar interesele și imaginea municipiului Lupeni .

Vă salut cu mult respect pe toți și sper că nu v-a deranjat expunerea umilei mele păreri. Va doresc Sărbători Fericite și La mulți ani !

George Resiga, mai arată în scrisoarea sa, publicată pe o rețea de socializare, că Primăria și Consiliul local Lupeni au fost anul acesta alături și de Serviciul Public Salvamont, care grație implicări autorităților locale, privind dotarea și gestionarea Serviciului Public de Salvamont, va face ca stațiunea Straja să beneficieze anul acesta de serviciul prompt și competent al salavatorilor montani.

”Vă salutăm cu respect și sperăm într-o relaționare la fel de sinceră și pozitivă ca și până acum. Felicitări, domnule primar, pentru proiectele demarate în folosul comunității din Municipiul Lupeni și considerăm că initiațiva privind inchirierea bunurilor aflate în gestiunea Municipiului Lupeni, respectiv tunurile de zăpadă și ratracurile de care vor putea beneficia investitorii din stațiune, nu fac altceva decât să ne aducă la o formă corectă de exploatare și gestionare a marilor zone schiabile similare din Europa,  unde bunurile publice sunt folosite în comun în vederea creșterii calității ofertei turistice, indifent de forma de proprietate”, mai spune George Resiga, șeful Salvamont Straja.

Reamintim că din cauza invalidării unui proiect de hotărâre privind stabilirea noilor taxe de utilizare a instalațiilor și echipamentelor deținute de administrația locală în Straja, precum și a tarifelor actalizate de utilizare a telegondolei, în urma votului negativ dat de reprezentanții PNL în Consiliul local Lupeni, Primăria Lupeni a fost pusă în situația de a opri funcționarea telgondolei până la clarificarea problemei legislative apărute.