STUDIU / Peste 84% dintre români asociază sărbătorile de sfârșit de an cu bradul și instalațiile de lumini

Home Stiri la zi STUDIU / Peste 84% dintre români asociază sărbătorile de sfârșit de an cu bradul și instalațiile de lumini
STUDIU / Peste 84% dintre români asociază sărbătorile de sfârșit de an cu bradul și instalațiile de lumini

Peste 84% dintre români asociază sărbătorile de sfârșit de an cu bradul și instalațiile de lumini, iar 78% ascultă muzică specifică acestei perioade, potrivit unui studiu de specialitate, remis AGERPRES.

Din sondaj mai reiese că 72% dintre români aleg să-și petreacă timpul liber cu cei dragi în perioada sărbătorilor, 15% își fac planuri pentru petreceri și activități de iarnă în acest interval de timp, iar 13% dintre respondenți preferă să se odihnească, conform datelor din studiul realizat de compania ELBI Electric & Lighting. Românii din zona Bucovinei sunt cei mai atașați de sărbătorile de sfârșit de an, majoritatea spunând că cel mai important e timpul petrecut cu cei dragi (93%), datinile (85%) și instalațiile de lumini (78%).

În topul preferințelor în funcție de vârstă, persoanele de peste 65 de ani preferă să stea cu cei dragi (93%), să asculte muzică specifică perioadei de sărbători (100%) și bradul (94%). În schimb, tinerii cu vârste între 25 și 34 de ani, preferă activitățile de sărbători precum împodobirea bradului (94%), instalațiile de lumini (85%) și timpul petrecut cu cei dragi (72%).

Oamenii care trăiesc la orașe asociază sărbătorile de sfârșit de an cu bradul (93%) și timpul petrecut cu cei dragi (73%), iar cei din mediul rural preferă bradul și instalațiile de luminii în aceeași proporție (89%).

Se constată o diferență și între femei și bărbați atunci când vorbim de preferințele specifice acestei perioade. Femeile preferă bradul (92%) și muzica de sărbători (79%), pe când bărbații preferă instalațiile de lumini și bradul (89%).

Studiul a fost realizat în perioada 18 septembrie-19 octombrie 2017 pe un eșantion de 670 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 — 65 de ani, din toate regiunile țării.

AGERPRES