La ”Șezătoarea de Crăciun”, copiii din Centrele EGAL ale Crucii Roșii au depășit ”barierele” și s-au transformat în mici artiști

Home Educație La ”Șezătoarea de Crăciun”, copiii din Centrele EGAL ale Crucii Roșii au depășit ”barierele” și s-au transformat în mici artiști
La ”Șezătoarea de Crăciun”, copiii din Centrele EGAL ale Crucii Roșii au depășit ”barierele” și s-au transformat în mici artiști

Spectacolul ” Șezătoare de Crăciun” organizat de către voluntarii și beneficiarii Centrului EGAL al Crucii Roșii din Lupeni,  a fost, nu încape îndoială, un succes.

Cadrele didactice, voluntarii, colaboratorii centrului lupenean, părinții beneficiarilor au putut să vadă performanțele realizate în ultima perioadă de timp. Prin imagini sugestive, prezentate chiar și la Gala Crucii Roșii Române, invitații ce au onorat cu prezența evenimentul, au putut vedea aspecte din activitățile desfășurate la Centrul EGAL, artizanii acestora fiind cadrele didactice și alte categorii sociale de voluntari. Ileana Berki și Glasurile de Argint au încântat, la rândul lor, publicul spectator cu un inedit program artistic, cuprinzând mai ales colinde tradiționale. Iar beneficiarii centrului au depășit toate barierele și prin munca titanică a inițiatorilor proiectului, s-a reușit chiar performanța de a-i transforma în mici artiști.  ”Evenimentul desfășurat azi ..ne-a adus multă emoție !. Copiii noștri, beneficiarii Centrului EGAL, aflați pe scenă,  au reușit să demonstreze invitaților și părinților lor, că își pot depăși anumite ”bariere”. Au fost perseverenți și ambițioși la fel ca și voluntarii care i-au coordonat, iar în seara aceasta ne-au oferit clipe minunate. Dincolo de bucuria oferită de către copiii noștri și invitații speciali, trăim și bucuria că s-a strâns suma de 1.601 RON, din donații. Mulțumim tuturor celor ce au donat 5 lei pentru o invitație, și celor ce au donat bani în urna pentru donații. Mulțumim partenerilor și colaboratorilor implicați în organizarea și desfășurarea evenimentului” a spus, în finalul evenimentului, coordonatorul centrului lupenean, Simona Hîrieașu.

În anul 2014, Crucea Roșie Română a pus bazele a 3 centre de zi- numite centre E.G.A.L – în 3 dintre cele mai sărace zone din țară: Botoșani, Craiova și Lupeni.

Egal înseamnă – EDUCAȚIE, GENEROZITATE, ABILITĂȚI, LIBERTATE pentru copiii care au nevoie de șanse egale la o viață normală. În fiecare centru, peste 500 de beneficiari, copii, tineri și părinții acestora au fost incluși într-un program integrat desfășurat cu sprijinul voluntarilor, Clubul de Presă Valea Jiului condus de jurnalistul Angela Dumitrașcu fiind partener media al activităților desfășurate aici.

”Pentru a continua activitatea din Centrul EGAL, avem nevoie de ajutorul dumneavoastră, dragi concetățeni, puteți dona 2 euro prin sms la 8839… FII și TU parte la UMANITATE! Crăciunul este o stare de spirit, o frântură de suflet, este dragoste și solidaritate. Crăciunul este pace și este bucurie…  De aceea, în spiritul solidarității și al frumoaselor sărbători de iarnă, voluntari de Cruce Roșie din Lupeni și Uricani , voluntari ai Centrului comunitar de zi Egal din Lupeni au organizat acest spectacol caritabil sub forma unei șezătoare de Crăciun , cu copii -beneficiari ai Centrul. Anul acesta a fost mai deosebit, deoarece nu am dăruit doar pachete copiilor, ci anul acesta am dăruit copiilor oportunitatea să se exprime intr-un mod original, să prindă mai multă încredere în ei… Și am putut vedea acest lucru prin energia lor de pe scenă, în zâmbetele lor și emoțiile lor de la final, una din fetițe izbucnind în plâns de fericire ….Aceste lacrimi, zâmbete și mândria părinților aflați în scenă, ne confirmă încă o dată faptul că merită să investim iubire și timp în acești minunați copii. Mulțumesc tuturor voluntarilor din Lupeni și Uricani care au ajutat la organizarea acestui spectacol și în mod special doamnei Nan Melania(coordonator principal) , doamnei Topor Mihaela (coordonator secundar) , domnului Dragotă Claudiu (profesor de muzică), domnului Băroi Cornel și doamnei Angella Dumitrașcu pentru recuzită. Vreau să le mulţumesc că sunt voluntari de Cruce Roşie. Crăciun Fericit şi la mulţi ani”, a ţinut să spună și preşedinta Crucii Roşii Uricani, asistentul coordonator al Centru de zi EGAL, Alina Iuliana Axiniei.