Voluntarii de la Parco Cavalli au fost ”Moși Crăciun” pentru zeci de copii nevoiași

Home Educație Voluntarii de la Parco Cavalli au fost ”Moși Crăciun” pentru zeci de copii nevoiași
Voluntarii de la Parco Cavalli au fost ”Moși Crăciun” pentru zeci de copii nevoiași

Chiar dacă atenția lor se îndreaptă în tot timpul anului către către copiii din familiile cu posibilități materiale reduse și către copiii cu diverse probleme sociale sau medicale, acum, în preajma sărbătorilor de Crăciun, voluntarii Asociației Parco Cavalli din municipiul Vulcan și-au asumat rolul de a fi ”Moși Crăciun” pentru zeci de copii nevoiași, care în opinia celor de la această asociație, au la fel de mult nevoie de magia sărbătorilor de Crăciun, ca toți copiii din lume.

”Ne-am dorit să le facem o bucurie copiilor nevoiași din Vulcan și din toată Valea Jiului. Prima acțiune pe care am derulat-o în acest scop a avut loc la finele săptămânii trecute când, la sediul asociației Parco Cavalli din Colonia Vulcanului, le-am făcut cadouri pentru 50 de copii proveniți din familii necăjite. Ne-au fst alături în acest demers, și le mulțumesc foarte mult, partenerii noștri de la Asociația Sfântul Andrei, prin doamna Maria Chiuda”, spune Florin Vrabie, președintele Asociației Parco Cavalli.

Astăzi, Asociația Parco Cavali și-a îndreptat atenția, la sugestia profesorului Malvine Socaci, și către două clase ale Școlii Generale ”Teodora Lucaciu” din municipiul Vulcan. ”Este vorba despre două clase I și a III-a de la Școala nr. 1 din Vulcan, clase care sunt formate din copii cu posibilități limitate, cărora le-am dus cadouri și cred că acum și acești copii pot avea un Crăciun mai bogat. Am vrut astfel să le facem sărbătorile de iarnă mai frumoase. Ne-au fost alături în acest demers, nu doar Moș Crăciun (întrupat de prietenul nostru Alin Potecaru), ci și alți oameni inimoși precum Călin Ekart, Nicu Chirculescu, marius Savin și Maria Chiuda, cărora le mulțumesc mult”, precizează Florin Vrabie.

Tot astăzi, voluntarii de la Asociația Parco Cavalli au fost prezenți și la serbarea de Crăciun susținută, la Palatul Cultural din Lupeni, de copiii speciali de la Centrul scolar pentru Educatie Incluziva „Rudolf Steiner” Lupeni, eveniment organizat în parteneriat cu Primăria municipiului Lupeni.