Deschide ușa creștine! – Primăria Orașului Petrila a primit colindătorii

Home Stiri la zi Deschide ușa creștine! – Primăria Orașului Petrila a primit colindătorii
Deschide ușa creștine! – Primăria Orașului Petrila a primit colindătorii

Ca în fiecare an, înainte de Nașterea Mântuitorului, și în acest an grupurile de colindători formate din elevi de la şcolile din Petrila, Lonea şiCimpa au pornit cu colinda prin oraş, inclusiv pe la sediile instituţiilor publice. Primăria și Consiliul Local al Orașului Petrila au avut în aceste zile porțile deschise pentru toți copiii care au dorit să colinde, împărțind tuturor dulciuri din sacul lui Moș Crăciun.

În prima zi a porților deschise, 19 decembrie, au sosit colindători – elevi ai Școlii Gimnaziale „I.D. Sîrbu”, clasele I – IV, însoțiți de dascălii lor coordonatori: doamnele Bianca Popescu, Ramona Dobrică și Cipriana Chința. Cei mici, dar foarte dezghețați, au făcut parte din Grădinița „I.D. Sîrbu”, este vorba de grupa mare și mijlocie de acolo, ei colindând alături de educatoarea lor, doamna Liliana Herțeg.

În ziua următoare, pe data de 20 decembrie, primăria a fost colindată de un grup de colindători de la Școala Gimnazială numărul 5, conduși de profesori Ana și Iulian Doda, după care, în ședința de consiliu local ce s-a desfăşurat în sala de evenimente a Casei de Cultură „Ladislau Schmidt” a ajuns şi un al doilea grup de colindători, de data aceasta de la Școala Gimnazială numărul 6, împreună cu doamnele profesor Iuliana Ghiorgulescu și Raluca E. Cocolan.

Pentru 21 decembrie, între orele 9:00-11:00, sunt anunţate a ajunge la primărie cu colinda alte patru cete de copilaşi de la grădiniţeşişcoli, ce vor fi întâmpinate, de asemenea, de primarul Vasile Jurca şi de ceilalţifuncţionari. Este vorba de copii de la grădinița și şcoala din Cimpa, de elevi de la Şcoala Gimnazială „Ana Colda”, de elevi de la Şcoala Gimnazială din Jieţşi de micuţii de la Grădinița cu Program Normal nr. 2.